hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Depremzede aile yerleştikleri Bursa’da üçüncü çocuklarını kucağına aldı

    Depremzede aile yerleştikleri Bursa’da üçüncü çocuklarını kucağına aldı
    expand

    Depremzede aile yerleştikleri Bursa’da üçüncü çocuklarını kucağına aldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yasin KESKİN/KARACABEY (Bursa), (DHA)-KAHRAMANMARAŞ’ta meydana gelen depremlerin büyük yıkıma yol açtığı illerden biri de Hatay oldu. Antakya ilçesindeki evleri hasar gören Döne-Metin Alparslan çifti, 3 ve 7 yaşlarındaki kızlarıyla birlikte geldikleri Bursa’nın Karacabey ilçesinde 3’üncü çocuklarını da kucaklarına aldı.
    Döne-Metin Alparslan çiftinin Hatay’ın Antakya ilçesinde yaşadıkları evleri, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki ilk depremde büyük hasar gördü. Metin Alparslan, hamile olan eşi ve 2 kızıyla birlikte Bursa’nın Karacabey ilçesine gelerek, hayırseverlerin yardımıyla bir eve yerleşti. Hamile olan Döne Alparslan, Bursa’ya geldikten 2 saat sonra kaldırıldığı hastanede bebeğini dünyaya getirdi. Alparslan ailesi, Antakya’dan çıkıp Bursa’ya ulaşmalarını sağlayan ve onlara ev bulan Anıl ve Mahir isimli yardımseverlerin isimlerini de yeni doğan bebeklerine verdi.
    ‘ANIL MAHİR UMUDUMUZ, SEVİNCİMİZ OLDU’
    Karacabey’deki evlerine yerleşen aileyi ziyaret eden Belediye Başkanı Ali Özkan, “Ülke olarak deprem felaketinin acılarını yaşamaktayız. Yüzyılın afeti olarak değerlendirilebilecek bir afeti maalesef yaşadık. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum. Bütün Türkiye ayakta, teyakkuzda. Devlet-millet iş birliği halinde, bir dayanışma ve seferberlik ruhu içerisinde yaralar sarılmaya çalışılıyor. Alparslan ailesinin misafiriyiz. Benim liseden öğretmenim olan Yılmaz Şen beyefendi, boş durumda olan dairesini onlara açmış. Tabii birçok vatandaşımız var bu şekilde ama duyduk ki bu ailenin bir özelliği var. Deprem bölgesinden geldikleri gün hanımefendi hamileymiş. Bursa’da bir hastanede doğum yapmış. Bugün 4 günlük olan ve Anıl Mahir ismini koydukları erkek çocuğumuzun misafiriyiz. Anıl Mahir tabi ki bizim umudumuz oldu, sevincimiz oldu. İnşallah Türk milleti en kısa zamanda yeniden ayağa kalkacak ve bu yaraları saracaktır. Yine birçok Anıl Mahirler doğacak. İnşallah kutlu yürüyüşümüz, millet olarak devam edecek” dedi.
    ‘ÇOK GÜZEL KARŞILANDIK’
    Depremde yaşadıklarını anlatan Metin Alparslan ise “Hatay’ın durumu çok kötü. İnşallah yaraları hep birlikte saracağız. Rabbim bir daha böyle felaket göstermesin. Bütün Hatay’a, ülkemize geçmiş olsun. Burada çok güzel karşılandık. Halkımız çok iyi. Bursa halkımız çok iyi. Çok şükür ihtiyaçlarımızı karşıladılar. Allah milletimizden razı olsun. Milletimiz var olsun” diye konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow