hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karacabey Belediye Başkanı Özkan: Soğan fiyatlarında bayram sonrası dengeleme olacaktır

    Karacabey Belediye Başkanı Özkan: Soğan fiyatlarında bayram sonrası dengeleme olacaktır
    expand

    Karacabey Belediye Başkanı Özkan: Soğan fiyatlarında bayram sonrası dengeleme olacaktır

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yasin KESKİN/KARACABEY (Bursa), (DHA)-BURSA'da Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçede başlayacak soğan hasadı nedeniyle, Karasu Mahallesinde soğan tarlasına giderek çiftçileri ziyaret etti. Başkan Özkan, soğan fiyatlarıyla ilgili yaşanan spekülatif faaliyetlerin, kesim ve ambalajlamaların ardından, bayram sonrası rayına gireceğini belirterek, oluşabilecek manipülasyonların dikkate alınmaması gerektiğini söyledi.
    Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Karasu Mahallesinde soğan tarlasını ziyaret ederken, soğan fiyatlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. "Türkiye'mize en çok konuşulan konulardan biri soğan fiyatları" diyen Özkan, "Soğan ürünü, ekim ayında kışlık olarak hasadı yapılıyor. Üreticiler ve tüccarlar tarafından depolara konuluyor. Türkiye’mizin tüketimi için gerekli olan soğanlar mecburen depoya konulmak durumunda. Depolar da soğuk ve dondan etkilenebiliyor. Bazen depolanmak üzere konulan soğan depolarının çok sağlıklı olmaması hasebiyle, kışın Eskişehir, Polatlı Suluova gibi bölgelerde aşırı soğuk, don münasebetiyle soğanlarda çeşitli hastalıklar, zaiyat olabiliyor, yani depoya konulan ürünler fire verebiliyor. Özellikle ambalaj sistemini değiştirmek gerekiyor. 70-80 kilogram çuvallar yerine, 25 kilogram ambalajlara koyarsak, daha az zaiyat yaşanacağını düşünüyoruz. Ayrıca elverişli depolar oluşturulursa, devletimiz bu konuda teşvikler verip üreticileri desteklerse, bu tür spekülatif faaliyetlerin de oluşmayacağını düşünüyoruz” dedi.
    Yol kenarlarına döküldüğü görüntüleri ortaya çıkan soğanların, hastalıklı ve fireli ürünler olduğunu da söyleyen Özkan, "Bu ürünler kaliteli soğan değil, kimse malını çöpe atmaz. Bunlar hastalıklı ve işçilik yapılırken, ambalajlanırken pazarlara sunulmayacak düzeydeki zaiyatlı ürünler" diye konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow