hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karacabey, deprem bölgesine yardım için seferber oldu

    Karacabey, deprem bölgesine yardım için seferber oldu
    expand

    Karacabey, deprem bölgesine yardım için seferber oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yasin KESKİN/KARACABEY (Bursa), (DHA)-KAHRAMANMARAŞ’ta meydana gelen depremlerin ardından ülke genelinde başlatılan yardım seferberliğine Bursa’nın Karacabey ilçesinden de destek geldi. 
    Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Karacabey Belediyesi, iş makinelerini ve ekipleri deprem bölgesine gönderirken, ilçe genelinde gerçekleştirilen yardım kampanyası ile toplanan ihtiyaç malzemesinin yer aldığı yardım TIR’ları da deprem bölgesine gitmek üzere yola çıktı. Karacabey Belediyesi’nin başlattığı yardım kampanyası çerçevesinde, ilçe halkının yoğun desteğiyle toplanan battaniye, yorgan, temel gıda malzemeleri, ayakkabı, kıyafet, çocuk bezi, bebek maması, temizlik malzemeleri, kişisel hijyen ürünleri ve ısıtıcı gibi ihtiyaç malzemeleri hem Karacabey Belediyesi’ne ait hem de hayırseverlere ait TIR’lar ile bölgeye gönderildi.
    Belediye Başkanı Ali Özkan yaptığı açıklamada, “Ülke olarak, bir daha olmamasını temenni ettiğimiz bir deprem felaketini yaşadık. Birçok vatandaşımız ne yazık ki hayatını kaybetti, onlara Allah’tan rahmet; ailelerine, milletimize sabır ve baş sağlığı diliyorum. Ayrıca yaralılarımıza acil şifalar dilerken, enkaz altındaki vatandaşlarımızın da bir an önce kurtarılmalarını can-ı gönülden temenni ediyorum. Bu uğurda mücadele eden herkese kolaylıklar diliyorum. Depremin ardından tüm Türkiye teyakkuzda, herkes tek yürek oldu. Karacabey de Türkiye genelinde olduğu gibi birleşti, kenetlendi. Sağ olsun tüm hemşerilerimizden çok büyük bir destek var. Bu konuda herkes üzerine düşeni fazlasıyla yapmanın gayreti içerisinde. Bu çerçevede Karacabey Belediyesi olarak da ilçemizde yardım seferberliği ortaya koyuyoruz. Bu çalışmalara desteklerinden dolayı başkan yardımcılarımıza, müdürlerimize, belediye personelimize ve katkı sağlayan tüm Karacabeyli hemşerilerimize can-ı gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow