hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karacabey'de 30 Yıllık Tapu Sorunu Çözüldü

    Karacabeyde 30 Yıllık Tapu Sorunu Çözüldü
    expand

    Karacabey'de 30 Yıllık Tapu Sorunu Çözüldü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yasin KESKİN/KARACABEY,(Bursa),(DHA)-BURSA'da Karacabey Belediyesi’nce 30 yıl önce mera vasfından çıkarılarak imar planı içine alındıktan sonra temsili bir bedelle satılan araziler daha sonra Hazine adına tescillenmiş ve buradan ev alanlar senelerdir büyük mağduriyet yaşamışlardı. Mağduriyetlerin giderilmesi hususunda büyük emek harcayan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, nihayet sorunu çözdüklerini duyurdu.

    Karacabey Belediye Başkanı ve Cumhur ittifakı Karacabey Belediye Başkan Adayı Ali Özkan, üzerinde 5’er katlı 16 bloktan oluşan toplam 160 dairenin bulunduğu Şirin Evler Konut Yapı Kooperatifi sakinleriyle bir araya geldi. Büyük bir sevinçle karşılanan Başkan Özkan, “2014 yılında göreve gelir gelmez vatandaşlarımız tarafından buradaki sorun bize aktarıldı. Biz de 30 yıllık kangren haline gelmiş bu yarayı kendimize namus borcu addettik. Göreve geldiğimiz andan itibaren ne yaparız, nasıl ederiz de bu sorunu çözeriz diye kafa yorduk. Bugün itibariyle bu sorunu çözmüş bulunuyoruz" dedi.

    "EL ELE VEREREK BU SORUNU ÇÖZDÜK"

    Kendileri için bundan da büyük bir mutluluk olmadığını dile getiren Başkan Özkan, "Kırk kanaat bu evleri alan vatandaşlarımız, ne bu evlere benim malım diyebiliyordu ne de satabiliyorlardı. Çünkü burada oturan vatandaşlarımızın tapularına şerh konulmuştu.5 yıl uğraşımızın sonucunda el ele vererek bu sorunu çözdük. Daire sahiplerine hayırlı olsun. Bir tarafta Karacabey Belediyesi bir tarafta Bursa Büyükşehir Belediyesi bir tarafta da Ankara’da bizi temsil eden AK Parti Bursa Milletvekilimiz Mustafa Esgin var. Bizim birbirimize kenetlendiğimiz zaman, takip ettiğimiz zaman başaramayacağımız hiçbir sorun hiçbir mesele yok. Çözemeyeceğimiz hiçbir sorunda yok. Sizden seçimlerde Karacabey’de şahsıma, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde Alinur Aktaş’a destek vermenizi bekliyorum” ifadelerini kullandı.

    Vatandaşın sorunuyla her zaman dertlendiklerini belirten AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin ise, “ Bizim siyasetten anladığımız bir tek şey var. O da memlekete ve millete hizmet etmek. Bütün derdim görev süremin son gününe kadar sizlere hizmet etmek. Kangren haline gelen bu sorunu haletmiş şekilde bugün burada sizin karşınızdayız. 30 yıldır çözülemeyen bu sorunun çözülmesinin mutluluğunu şu an sizin kadar biz de yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow