hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karacabey'de satranç turnuvası heyecanı

    Karacabeyde satranç turnuvası heyecanı
    expand

    Karacabey'de satranç turnuvası heyecanı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muammer İRTEM/KARACABEY(Bursa),(DHA)-BURSA Karacabey Belediyesi tarafından ilçe çapında ve geniş bir katılımla satranç turnuvası düzenlendi. Satranç Federasyonu’ndan bağlı hakemlerin tertiplediği organizasyonda en başarılı ilk 20 öğrenci, belediye tarafından kurulacak satranç takımına katılmaya hak kazandı.

    Karacabey Belediyesi’nin bu yıl İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu ile ortaklaşa düzenlediği satranç turnuvasına 200 öğrenci katıldı. Ömer İşcan Spor Salonu’nda düzenlenen ve hafta sonu toplam 6 turda gerçekleştirilen müsabakaları federasyon tarafından gelen hakemler tertipledi. Etkinliğe katılan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, öğrencilere ve ailelere başarı dileklerini iletti. Özkan, her türlü sosyal, kültürel ve sportif faaliyette öğrencilere yer vermekten mutluluk duyduklarını belirterek, “Karacabey’de İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu iş birliği ile ilk kez böyle bir etkinlik yapıldı. Bu turnuvada başarı sağlayan öğrencilerimizle satranç takımı kurarak Karacabey’i ve öğrencilerimizi satrançla da anmak ve tanıtmak istiyoruz. Bu anlamda etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyor, katılan aile ve öğrencilerimizi yürekten kutluyorum’’ dedi.

    ÖĞRENCİLERE MADALYA VERİLDİ

    2 günlük turnanın sonunda 8 yaş altında Ali Mert Ören, Kıvanç Mehmet Ergül, Fatih Özel, Taha Hüseyin Şanlı, Yakut Kaan ilk beşe girdi. 10 yaş altı kategoride de Eymen Mahmut Sönmez, Boran Türkan, Yağmur Dorak, Kayra Özkan, Emir Yasin Şen; açık kategoride ise Sefa Uğur, Levent Zafer Aksakal, Yiğit Çimsöken, Melik İbrahim Durak, Deniz Oktay derece yapan isimler oldu. Etkinlik sonunda derece yapan öğrencilere madalya takdim edilirken, Nehir Özel’e ise teşvik ödülü verildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow