hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karacabey’e Etnografya Galerisi kazandırmak için çalışmalara başlandı

    Karacabey’e Etnografya Galerisi kazandırmak için çalışmalara başlandı
    expand

    Karacabey’e Etnografya Galerisi kazandırmak için çalışmalara başlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yasin KESKİN/KARACABEY,(Bursa),(DHA)-BURSA'da Karacabey Belediyesi, ilçenin tarihini gün yüzüne çıkarmak için bilim insanları ile birlikte çalışma grubu hazırladı. Böylece, önümüzdeki aylarda ilçe genelinde hem saha hem de arşiv araştırmalarıyla ilçenin bilinmeyen tarihine ulaşmayı amaçladıklarını belirten Başkan Ali Özkan, bir etnografya galerisi için de çalışmalara başladıklarını söyledi.

    Karacabey Belediyesi, ilçenin binlerce yıllık tarihini gün yüzüne çıkarmak için bilim insanları ile birlikte bir çalışma grubu hazırladı. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan önceki gün makamında bu yeni araştırma grubu üyelerini ağırladı. Oluşturulan grup içinde, Uludağ Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin, Düzce Üniversitesi Arkeoloji Bölümünden Doç. Dr. Ahmet Bilir, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümünden Doç. Dr. Emine Tok, Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinden Prof. Dr. Ersin Gülsoy ile Dr. Sezai Sevim, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Arkeoloji Bölümünden Dr. Hüseyin Erpehlivan ve Uludağ Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümünden Öğretim Görevlisi Gürhan Korkmaz yer aldı.

    YILLARIN EKSİKLİĞİ GİDERİLİYOR

    Gerçekleşen buluşmada Ali Özkan, ilçenin bu yönde yıllardır eksik kaldığını belirterek, “İlçe tarihine yönelik maalesef bu zamana kadar resmi ve bilimsel bir çalışma belediye tarafından yapılmamıştı. Bizler bu süreci de başlatmış olduk. Binlerce yıllık tarihi değerli hocalarımızla birlikte araştırarak, bu alanda da çalışmalar geliştirmeyi düşünüyoruz. Böylelikle bu araştırma grubu, ilçenin yıllardır eksikliğini duyduğu bir alanda önemli bir kazanım sağlayacak. Ve inanıyorum bu çalışmalar nihayetinde, ilçeye dair yepyeni bilgiler ortaya çıkarıp bunları gelecek nesillere aktaracağız” dedi.

    ÖZKAN MÜJDELİ HABERİ VERDİ

    Özkan, akademisyenlerle olan buluşmada bir diğer müjdeli haberi de ilçe halkına duyurdu. Özkan, ilçede çeşitli değerleri tek çatı altında toplamak adına bir etnografya galerisi açmayı düşündüklerini ve bu araştırmaların yanında, çeşitli kültürel değerlerin ve yakın tarihin izlerini de burada sergilemeyi düşündüklerini ifade etti.

    Yer konusunda henüz bir karar vermediklerini ifade eden Özkan, bununla ilgili çalışmalara başladıklarını ve birçok alternatif üzerinde ilçe için en uygun olanı seçmeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow