hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Keles, evsel atıklardan kurtuluyor

    Keles, evsel atıklardan kurtuluyor
    expand

    Keles, evsel atıklardan kurtuluyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Orhan BOZDEMİR/KELES (Bursa)-(DHA) BURSA Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz ay Orhaneli’de hizmete açılan katı atık aktarma istasyonunun bir benzerini, Keles’ ilçesine kazandırıyor. Atıkların naklini sağlayacak istasyon ile Keles’teki evsel atık sorunu sona erecek.

    İl genelindeki 29 vahşi çöp depolama alanından 25’ini kapatan Bursa Büyükşehir Belediyesi,, Orhaneli, Harmancık, Büyükorhan ve Keles ilçelerinde de vahşi çöp depolama sahalarıyla ilgili çözüm üretti.  Orhaneli’de yapımı tamamlanan Güney Bölgesi Evsel Katı Atık Aktarma İstasyonu’nu geçtiğimiz ay hizmete açan büyükşehir belediyesi, benzer bir projeyi Keles’in Kirazlı Mahallesi’nde de hayata geçirmek için inşaat çalışmalarına hız verdi.

    Yıl sonuna kadar tamamlanması hedeflenen proje ile Keles ilçesinde toplanan günlük yaklaşık 15 ton evsel katı atık, istasyonda treyler araçlara alınacak. Yere tek bir çöp bile değmeyecek proje ile atıklar, Yenikent Katı Atık Düzenli Depolama Alanı’na nakledilecek. Böylece hem trafik yükü,  hem de daha düşük karbon salınımı ile hava kirliliği azalacak. Bu işlem sonucunda koku ve çevre kirliliği gibi istenmeyen durumlar oluşmayacak.

    Dağ ilçelerinde kalkınmanın hayvancılık ve eko-turizmle sağlanacağını, turizm için de öncelikle çevre yatırımlarının büyük önem taşıdığını söyleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Bursa’nın 16 ilçesinde artık vahşi depolama yapılmıyor. Vahşi depolama yapılmış alanları ıslah edip bir bahçe hüviyetine kavuşturuyoruz. Keles’te çalışmalarını yürüttüğümüz aktarma istasyonumuz 4 dönüm. Proje kapsamında 480 metrekare platform binası, bin 100 metrekare saha düzenlemesi, 188 metre rampa ve yol çalışması yapılıyor. Yıl sonuna kadar tamamlayacağımız proje ise Keles ilçemiz de evsel katı atık sorunundan tamamen kurtulacak" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow