hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kelesli çiçekçiler Büyükşehir ile birlikte kazanacak

    Kelesli çiçekçiler Büyükşehir ile birlikte kazanacak
    expand

    Kelesli çiçekçiler Büyükşehir ile birlikte kazanacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Orhan BOZDEMİR/KELES (Bursa), (DHA)-BURSA’nın Keles ilçesine bağlı kırsal Pınarcık mahallesinde 4 yıl önce Süs Bitkileri Kooperatifi kuran üreticiler, ürünlerini artık Büyükşehir'e satacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Tarım A.Ş. yetkilileri, süs bitkilerinin bir bölümünü kooperatiften alma kararı verdiler.

    Bir çok ailenin geçimini süs bitkisi üreterek kazandığı Keles’e bağlı Pınarcık mahallesinde üreticiler birleşerek 4 yıl önce süs bitkileri kooperatifi kurdular. Ürettikleri süs bitkilerini pazarlamakta sıkıntı çeken kooperatif ortakları, Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile görüşerek sıkıntılarını paylaştı. Bunun üzerine kırsal kalkınmaya destek vermek için belediyenin ihtiyacı olan süs bitkilerinin bir bölümünün Pınarcık Süs Bitkileri Kooperatifinden satın alınmasına karar verildi.

    Gençlerin şehirlere göç etmesini engellemek için kooperatifi kurarak iş imkanı sağladıklarını söyleyen Kooperatif Başkanı Mehmet Sakarya “Ürünlerimizi pazarlamakta sıkıntılar yaşayınca kooperatifimiz için fesih kararı aldık. Durumumuzu Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a anlattık. O da bizi yetkili arkadaşlara yönlendirdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri üretim yerlerimizi gezdiler üretilen süs bitkilerimizdeki kaliteyi fark ettiler. Bursa’nın süs bitkisi ihtiyacının bir kısmının kooperatifimiz tarafından karşılanmasına karar verdiler. Böylece kooperatifimiz ve Büyükşehir sayesinde kırsal mahallemizde göç tersine dönecek hem köyümüz insanları hem de Büyükşehir kazanacak” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow