hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kestel’de sokak hayvanları için ‘Mamamatik’ uygulaması

    Kestel’de sokak hayvanları için ‘Mamamatik’ uygulaması
    expand

    Kestel’de sokak hayvanları için ‘Mamamatik’ uygulaması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gökhan ÖZHAN/KESTEL (Bursa), (DHA)-BURSA’da Kestel Belediyesi sokak hayvanları için ‘Mamamatik’ uygulamasını hayata geçirdi. İlçenin farklı noktalarında kurulan ‘Mamamatik’, 1 lira karşılığında sokak hayvanları için haznesine mama bırakacak.
    Belediye Veteriner İşleri Birimi tarafından yürütülen çalışmayla, sokakta yaşamını sürdüren kedi ve köpeklerin rahat bir şekilde mama ihtiyaçlarını giderebilmeleri için ilçenin farklı noktalarına mamamatik yerleştirildi.  Mamamatikler, belediye ekiplerince düzenli olarak kontrol edilerek, bakım onarımları yapılıyor ve mama dolduruluyor. 1 lira karşılığında haznesine ortalama 50 gram mama bırakan mamamatikler, aynı zamanda güneş enerjisi ile çalışıyor. 
    Projeyle ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Önder Tanır, “Sokaktaki canlarımızın mama ve su
    ihtiyacını karşılamak için, gönüllülük esasıyla çalışan mamamatik projesini hayata geçirdik. Hem
    vatandaşlarımızda bir farkındalık oluşturmak hem de sokak hayvanlarının artan mama ve su ihtiyacını karşılamaya yönelik güzel bir çalışma oldu. Sokak hayvanlarımıza yönelik her gün yeni bir adım atıyoruz. Yakın zamanda hayata geçireceğimiz Hayvan Bakım ve Yaşam Merkezi projesi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Projemiz tamamlandığında Bursa’nın en güzel, en modern hayvan barınaklarından olacak” dedi. (DHA)
    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow