hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ASELSAN'ın kullandığı şok sönümleyiciler Bursa'dan

    ASELSANın kullandığı şok sönümleyiciler Bursadan
    expand

    ASELSAN'ın kullandığı şok sönümleyiciler Bursa'dan

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cansel ORUÇ/BURSA,(DHA)-TÜRKİYE’nin milli teknoloji odaklı projelerine Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın üyelerinden destek artarak sürüyor. Savunma sanayinin güçlü kuruluşu ASELSAN’ın yüksek miktarda ithal ederek kullandığı ‘şok sönümleyiciler’ artık Bursa Kalıp Merkezi A.Ş. (BKM) tarafından üretiliyor.

    İhracat lisansına tabi olan şok sönümleyiciler, ASELSAN’ın çeşitli projelerinde Bursa Kalıp Merkezi A.Ş. (BKM) Teknoloji markası ile kullanılıyor. BKM firması Yönetim Kurulu Üyesi Emel Özkan Taşyakan, yaklaşık 15 yıl önce Bursa’da otomotiv sektöründe kullanılmak üzere kalıp parçaları üreterek başladıkları faaliyetlerini kısa süre içerisinde stratejik yatırımlara dönüştürdüklerini söyledi. Taşyakan, “Özellikle 2012 yılından itibaren kalıp üretimindeki geleneksel yapımızı, sektördeki yoğun rekabetin de etkisiyle dönüştürmeye karar verdik. Devletimizin millileştirme stratejisiyle birlikte yeni bir yol haritası belirledik.” dedi.

     “BASDEC İLE ÇOKLU ÜRETİM YETENEĞİ KAZANDIK”

    Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) kentin otomotiv endüstrisindeki üretim yeteneği ve insan kaynaklarıyla uzay, havacılık ve savunma sektörü için başlattığı dönüşüm hamlesini yakından takip ettiklerini belirten Emel Özkan Taşyakan, “BTSO tarafından kurulan Bursa Uzay Havacılık Savunma Kümelenmesi (BASDEC) projesi de dönüşüm hedeflerimizde kilit rol oynadı. Kurucu üye olarak yer aldığımız BASDEC sayesinde tüm yerli ana savunma sanayi şirketleriyle ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdik. Katıldığımız yurt dışı iş gezilerinde uluslararası kuruluşlarla kontak noktaları oluşturduk. Bugün otomotiv endüstrisi ile birlikte, savunma, havacılık ve medikal gibi birçok sektörde önemli bir üretim becerisine sahibiz.” diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “YERLİ VE MİLLİ HEDEFLERİMİZE KATKI SAĞLIYORUZ”

    Kümelenme faaliyeti kapsamında Ticaret Bakanlığı’nın UR-GE desteklerinden faydalandıklarını dile getiren Emel Özkan Taşyakan, “Savunma ve havacılık endüstrisinde kalite yönetim standardı olan AS9100 ve NADCAP sertifikalarına sahibiz. Diğer taraftan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığımızın ‘Endüstriyel Yetkinlik Değerlendirme ve Destekleme Programı’yla aldığımız EYDEP sertifikamızla savunma sanayimize entegrasyonumuzu da tamamladık. Son 8 yılda hayata geçirdiğimiz projelerle ülkemizin milli üretim hedeflerine katkı sağlamanın gururunu yaşıyoruz. Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımıza, bakanlıklarımıza ve BTSO’ya teşekkürlerimizi sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YILDA 50 BİN ADETTEN FAZLA ÜRETİM KAPASİTESİ

    BKM Yönetim Kurulu Üyesi Emel Özkan Taşyakan, ASELSAN, TAİ ve TEİ gibi ana savunma sanayi kuruluşlarının onaylı tedarikçisi olduklarını söyledi. Taşyakan, şöyle devam etti: “Bugüne kadar bu kuruluşlarımız için hassas nitelikte imalatlar gerçekleştirdik. Son olarak ise ASELSAN’ın bir projesinde kullanılan, hassas bir alt sistem olan ‘şok sönümleyici’ ürününü geliştirdik. ASELSAN ile birlikte yaklaşık 1,5 yıllık prototip geliştirme sürecinin ardından seri imalata başladık. Yıllık 50 bin adetten fazla üretim kapasitesine sahip olduğumuz bu ürünler ülkemizin savunma sanayi atılımındaki çalışmalarına bir yenisinin daha eklenmesi anlamını taşıyor. Yurt dışından yüksek miktarlarda alınan ve ihracat lisansına tabi sönümleyiciler artık Bursa’da üretiliyor.”

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow