hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BKM Kitap, Atatürk'ün sevdiği kitapları hatırlattı

    BKM Kitap, Atatürkün sevdiği kitapları hatırlattı
    expand

    BKM Kitap, Atatürk'ün sevdiği kitapları hatırlattı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cansel ORUÇ/BURSA,(DHA)-BKM Kitap, 10 Kasım Atatürk'ü anma gününde, Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği kitapları hatırlatttı.

    10 Kasım Atatürk'ü Anma gününde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği kitapları derleyen BKM Kitap Kurucusu Kutbettin Bingölbali, "Ülkemizin kurucusunun aramızdan ayrılışının yıldönümünde, Mustafa Kemal Atatürk’ü özlemle, saygı ve minnetle anıyoruz. Atatürk’ün savaş meydanlarında dahi sanatı,sanatçıyı, ilimi ve bilimi ne kadar önemsediğinin örnekleri çoktur. Gazi Mustafa Kemal; okuduğu kitapların altını mutlaka çizer ve notlar alırdı. Okuduklarını paylaşmayı da ilke edinen Atatürk, başkalarının da okumasını isterdi. Dolayısıyla hem Türk hem de dünya edebiyatında hayatında öne çıkan kitaplar olmuştur. Bir milletin muasır medeniyetler seviyesine ancak okuyarak ve bilinçlenerek ulaşabileceğini ifade etmiştir Biz de BKM Kitap olarak edebiyata da oldukça önem veren Atatürk’ün en sevdiğim dediği ve okumaktan en zevk aldığı kitapları derledik. Bu yıl Atatürk’ün vefatının 82’nci yıl dönümü olan 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü’nde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve özlemle anıyoruz." dedi.

    Bingölbali, Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği kitapları şöyle belirtti; "Çalıkuşu – Reşat Nuri Güntekin, Beyaz Zambaklar Ülkesinde – GrigoryPetrov, Belleten, Toplum Sözleşmesi – Jean Jacques Rousseau, Türkçülüğün Esasları – Ziya Gökalp."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow