hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bursa'daki yatırım ve turizm fırsatları Dubaili yatırımcılara anlatıldı

    Bursadaki yatırım ve turizm fırsatları Dubaili yatırımcılara anlatıldı
    expand

    Bursa'daki yatırım ve turizm fırsatları Dubaili yatırımcılara anlatıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    Muammer İRTEM/BURSA,(DHA)- DUBAİ’de düzenlenen dünyanın en önemli gayrimenkul fuarlarından biri olan CityScape Dubai ile Bursa Uluslararası Tanıtım Derneği tarafından organize edilen Bursa Tanıtım ve Yatırım Günleri etkinliğine giden Türk iş insanları, sağlık turizmi temsilcileri, finans uzmanları ve kamu kurumu yöneticileri, başta Bursa olmak üzere Türkiye'deki yatırım fırsatlarını Dubaili yatırımcılara aktardı.

    Dubai’de düzenlenen ve dünyanın en önemli gayrimenkul fuarlarından biri olan CityScape Dubai’ye 15 Türk firma katılım sağladı. 13 ülkeden 84 markanın yer aldığı ve dünyanın önde gelen gayrimenkul şirketlerinin bulunduğu fuarda, ziyaretçilere projeler tanıtıldı. Fuarın ardından Bursa Uluslararası Tanıtım Derneği tarafından organize edilen Bursa Tanıtım ve Yatırım Günleri etkinliği çerçevesinde Dubai'ye giden Türk iş insanları, sağlık turizmi temsilcileri, finans uzmanları ve kamu kurumu yöneticileri, başta Bursa olmak üzere Türkiye'deki yatırım fırsatlarını Dubaili yatırımcılara aktardı. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Ülke Danışmanı Rahim Albayrak, Bursa Osmangazi Belediye Başkanvekili Hasan Hüseyin Erdönmez, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Marmara Bölge Temsil Kurulu Başkanı Murat Saraçoğlu da katıldı. Bursa'nın her alanda tanıtımının yapıldığı programda tüm sektör temsilcileri, şehrin başta turizm, sağlık, doğa ve kültür-sanat alanındaki avantajlarını Dubaili yatırımcılara aktardı.

    “İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İLİŞKİLERE ÖNEM VERİYORUZ”

    Etkinliğe katılan Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Ülke Danışmanı Rahim Albayrak, “İki ülke arasındaki ilişkilere çok önem veriyoruz. Yabancı yatırımcıların ülkemizde yapmış olduğu yatırımlarda daha doğru bilgilendirilmesi, doğru yönlendirilmesi ve bir problemle karşılaştıklarında ulaşabilecekleri bir merci olması açısından bu etkinliklere önem veriyoruz. Bu tarz toplantıların artması Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi açısından önemli. Çünkü iki ülke arasındaki ticaretin artması hem diplomatik hem de ekonomik ilişkilerin gelişmesine faydası oluyor. İki ülke halkının daha da birbirine yakınlaşmasını ve birbirini daha iyi gözlemlemesine katkı sağlıyor. Bu yeni işbirliklerini tetikliyor” dedi.

    “İŞBİRLİĞİNİ GELİŞTİRMEMİZ BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR”

    Osmangazi Belediye Başkanvekili Hasan Hüseyin Erdönmez de, “Pandemi sonrası kritik zamanlardan geçtiğimiz bu dönemlerde, dost ülkeler olarak ekonomik, siyasi ve stratejik işbirliğini geliştirmemiz büyük önem arz etmektedir. Biz dost ülkelerin bir araya gelmesi için birçok sebep var. Türkiye son dönemde yaptığı atılımlarla güvenli bir liman haline gelmiştir. Bursa ise binlerce yıllık tarihiyle Türkiye’nin en kadim şehirlerinden biridir ve en çok ihracat yapan ikinci şehridir” diye konuştu.
    “TÜRKİYE’DEKİ YATIRIM FIRSATLARINI TANITIYORUZ”

    Türkiye'deki yatırım fırsatlarını Körfez ülkelerinde bulunan yatırımcılara aktardıklarını belirten Atış Şirketler Grubu CEO'su Ahmet Atış, “Sağlık turizmi ve perakende sektöründe de Türk markalarının yurtdışına franchise olarak nasıl götürebileceğinin çalışmalarını yapıyoruz. Türkiye'nin yatırım fırsatlarını da bu sayede tanıtmış oluyoruz. Hem turizm alanında hem de gayrimenkul ve menkul değerler anlamında ülkemize faydalı olmaya çalışıyoruz. Hem şehrimizin hem de ülkemizin tanıtımını yapmaya devam edeceğiz” dedi. (DHA)


    FOTOĞRAFL

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow