hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osmangazi Belediyesi karla mücadeleye hazır

    Osmangazi Belediyesi karla mücadeleye hazır
    expand

    Osmangazi Belediyesi karla mücadeleye hazır

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muammer İRTEM/BURSA,(DHA)- BURSA Osmangazi Belediyesi, kış aylarında vatandaşların kar yağışlarından mağduriyet yaşamaması için gerekli tedbirleri aldı. İlk kar tanesinin düşmesiyle birlikte yolları açık tutmak adına çalışmaları başlatacak olan Osmangazi Belediyesi, kar ve buzlanmaya karşı 24 saat kesintisiz hizmet verecek.

    Osmangazi Belediyesi, kar yağışından vatandaşların olumsuz olarak en az şekilde etkilenmesi için teknik ekipman, personel ve lojistik destek ihtiyaçlarını belirleyerek, gerekli tedbirleri aldı. Belediye ekipleri, yürütülecek karla mücadele çerçevesinde 700 ton kaya tuzunu da depolarda hazır hale getirdi. Kaya tuzunun 150 tonu, 25’er kiloluk torbalar halinde, valilik, kaymakamlık, hastaneler, okullar, mahalle muhtarlıkları ve diğer resmi kurumların ilgili görevlilerine belediye ekipleri tarafından dağıtıldı.

    EKİPLER 24 SAAT GÖREV YAPACAK

    İlçe sınırları içerisinde kar, buzlanma ve dona karşı yerinde ve zamanında müdahale edebilmek adına 68 personel, 24 iş makinası, 3 tuz aracı, 2 kar küreme ve tuz serpme aracı, 4 yalnızca kar küreme aracı, 24 saat hizmet verecek. Karla mücadele için oluşturulan 5 ekip, 3 vardiya olarak görev yapacak. Dağ bölgelerinde bulunan 27 mahallenin yollarının da kardan ulaşıma kapanmaması için yoğun çalışma yürütülecek. Dağ bölgesindeki mahallelerin ulaşıma açık tutulması için kar küreme araçları ve kamyonlar da sahada olacak.

    ‘ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ ANA ULAŞIM AKSLARI’’

    Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, karla mücadele konusunda tüm hazırlıkları tamamladıklarını ifade ederek, “Öncelikli olarak ana ulaşım akslarının ulaşıma açık olmasını sağlayacağız. Özellikle hastane ve okul yollarının ulaşıma kapanmaması için ekiplerimiz günde 3 vardiya olarak görev yapacak. İş makineleri ile karı temizlerken bir yandan da buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları yapacağız” ifadelerini kullandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow