hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osmangazi Belediyesi, Uludağ'daki sahipsiz hayvanlara mama dağıttı

    Osmangazi Belediyesi, Uludağdaki sahipsiz hayvanlara mama dağıttı
    expand

    Osmangazi Belediyesi, Uludağ'daki sahipsiz hayvanlara mama dağıttı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muammer İRTEM/BURSA,(DHA)-BURSA’da Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yoğun kar yağışının yaşandığı Uludağ’da yiyecek bulmakta zorlanan sahipsiz köpekleri besledi.

    Uludağ’da birkaç gündür devam eden yoğun kar yağışı beyaz cenneti kısa içerisinde beyaza bürüdü. Kardan dolayı yiyecek bulmakta zorlanan sahipsiz hayvanlar, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından kuru mama ile beslendi. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri sahipsiz hayvanların aç kalmalarını önlemek için, kar yerden kalkana kadar yiyecek dağıtmaya devam edecek.

    “KIŞ AYLARINI TOK GEÇİRMELERİ İÇİN SÜREKLİ YİYECEK GETİRECEĞİZ”

    Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Avrupa’nın en güzel ve modern barınağı olarak gösterilen Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’ne sahip olduklarını hatırlatarak, “Bu barınağımızda hayvanların bakım ve tedavilerini yaparak sağlıklı hale getiriyoruz. Ekiplerimiz kış aylarının başlamasıyla birlikte Uludağ bölgesinde yaptıkları çalışma ile zorlu kış şartlarında yaşamını sürdüremeyecek durumda olan yaşlı, hasta ve yavru olmak üzere toplam 163 hayvanı toplayarak barınağa götürdü. Bu hayvanlar sağlığına kavuşturuldu. Bazıları sahiplendirildi. Diğerleri ise kış aylarının bitmesinin ardından doğal ortamına bırakılacak. Yoğun kar yağışından dolayı beyaza bürünen Uludağ’da yiyecek bulmakta zorlanan sahipsiz hayvanlara kuru mama bıraktık. Hayvanların kış aylarını tok geçirmeleri adına ekiplerimiz düzenli olarak yiyecek bırakmaya devam edecek” dedi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow