hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osmangazi'de zabıta ekipleri fırınları denetledi

    Osmangazide zabıta ekipleri fırınları denetledi
    expand

    Osmangazi'de zabıta ekipleri fırınları denetledi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil ÖZÇOBAN/BURSA,(DHA)-BURSA’da Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde faaliyet gösteren ekmek fırınlarını ve unlu mamul üretimi ve satışı yapan iş yerlerini denetledi.

    Zabıta Müdürlüğü ekipleri, gerçekleştirdikleri denetimlerde fırınları ve unlu mamul satışı yapan işletmeleri ürün gramajı, fiyat listesi ve hijyen açısından kontrol etti. İşletmelerin ruhsatlarını inceleyerek denetimlere başlayan ekipler, çalışanların kılık ve kıyafetinden bone takılıp takmadıklarına kadar her ayrıntıyı titizlikle değerlendirdi. Denetimlerde gıdaların bekletildiği ve yapıldığı alanlar kontrol edilirken, fiyat listelerinin görünür şekilde asılmış olması ve pandemi tedbirlerine uygunluk da ekiplerin kontrolünden geçti. Birçok işletmenin hijyen ve üretim kurallarına uyduğu belirlenirken, kurallara işletmelere gerekli uyarılar yapıldı.

    Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Pandemi sürecinde denetimleri yoğun şekilde sürdürdüklerini ifade ederek, “Halk sağlığını tehdit edecek unsurların ortadan kaldırılması ve gereken koşulların sağlanması için ekiplerimiz denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Denetimlerimizde, öncelikle insan sağlığını tehdit eden unsurlara dikkat ediyoruz. Ayrıca üretilen ekmek ve diğer unlu mamullerin gramajlarını da kontrol ederek, belirlenen kurallara uyulup uyulmadığına bakıyoruz” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow