hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rumeli ve Balkan göçmenleri sahurda buluştu

    Rumeli ve Balkan göçmenleri sahurda buluştu
    expand

    Rumeli ve Balkan göçmenleri sahurda buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hasan BOZBEY/BURSA, (DHA)-BURSA’da yaşayan Balkan ve Rumeli göçmenleri, Bursa Kosova Arnavutluk Makedonya Muhacirleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nce düzenlenen sahur organizasyonunda buluştu.
    Bursa Kosova Arnavutluk Makedonya Muhacirleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Ramazan ayı kapsamında farklı bir organizasyona imza atı. Dernek binasında toplanan davetliler, Rumeli ezgileri eşliğinde Baruthane Mahallesi sakinlerini sahura kaldırdı. Balkan ve Rumeli göçmenleri, yörelerine özgü halk danslarını da sergiledi. Gösterileri evlerinin camlarından izleyen mahalle sakinleri, uzun süre alkışladıkları gruba, börek ve tatlı ikram etti. 
    Sahur programına AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, AK Parti Bursa İl Başkan yardımcıları Kevser Öztürk ve Adnan Kurtuluş ile Tüm Rumeli Dernekleri Federasyonu (RUMELİFED) Yönetim Kurulu üyeleri, Rumeli derneklerinin başkan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. 
    Bursa Kosova Arnavutluk Makedonya Muhacirleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin İşcan, Ramazan ayı için farklı bir organizasyona imza atmak istediklerini, bu nedenle sahur programı gerçekleştirdiklerini söyledi. Rumeli, Balkan ve Bursalı hemşehrileriyle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten İşcan, "Yine güzel bir organizasyona imza attık. İlgi beklediğimizden de büyüktü. Bu ilgi de bizi çok mutlu etti. Coşkumuza Baruthane Mahallesi sakinleri de ortak oldu. Sahur organizasyonumuza katılarak bereket katan hemşehrilerimize çok teşekkür ederiz" dedi. 
    Program, dernek lokali önünde kurulan sofrada yapılan sahur ile sona erdi. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow