hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mustafakemalpaşa Belediyesi’nden kuduz aşısı kampanyası

    Mustafakemalpaşa Belediyesi’nden kuduz aşısı kampanyası
    expand

    Mustafakemalpaşa Belediyesi’nden kuduz aşısı kampanyası

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gökhan ÖZHAN/MUSTAFAKEMALPAŞA (Bursa), (DHA)-BURSA’da Mustafakemalpaşa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği ‘Ücretsiz Kuduz Aşısı Kampanyası’ yoğun ilgi gördü.
    İlçe genelinde sahipli ve sahipsiz kedi ve köpeklerin kuduz hastalığına karşı korunmaları amacıyla düzenlenen kampanya, 26 Eylül Dünya Kuduz Günü’nde başlayıp 30 Eylül Cuma gününe kadar devam etti. Sokak hayvanlarının sağlığı ve yaşam standartlarının yükseltilmesi için çalışmalarına devam eden Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından uygulanan kuduz aşısından faydalanan hayvanseverler, kampanyadan oldukça memnun olduklarını, her sene aşı takvimini takip ettiklerini ifade etti.
    Sahipsiz Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Geçici Bakımevinde hayvansever vatandaşların getirdiği sahipli ve sahipsiz kedi ve köpekleri ağırlayan veteriner hekimler, aşı uygulamasının yanı sıra vatandaşların sağlıkla ilgili sorularını cevaplayarak, yönlendirmelerde bulundular.
    İnsanlar için de ciddi tehlike arz eden kuduz hastalığı ile mücadele seferberliğine yıl boyunca  devam edeceklerini ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Kanar, "Zoonoz hastalıklarıyla mücadelemizle sadece hayvan sağlığını değil, insan sağlığını da koruyoruz. Dünya Kuduz Günü kapsamında toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla başlattığımız kampanyamız yıl boyunca devam edecek. Kampanyamıza destek veren İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüze ve duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow