hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bursa'da kültür elçilerinden unutulmaz konser

    Bursada kültür elçilerinden unutulmaz konser
    expand

    Bursa'da kültür elçilerinden unutulmaz konser

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gürkan DURAL/BURSA,(DHA) - AMSTERDAM Türk Müziği Korusu, Nilüfer Belediyesi’nin desteği ile Nâzım Hikmet Kültürevi’nde konser verdi. Koro, Bursalı sanatseverlerden büyük alkış aldı.

    2017 yılında Amsterdam’da bir grup Türk müziksever tarafından kurulan Amsterdam Türk Müziği Korusu, Nâzım Hikmet Kültürevi’nde Bursalı sanatseverlerle buluştu. Koro, konserde Anadolu’nun yedi bölgesine ait sevilen türküleri seslendirdi. Avrupa’nın en saygın caz müzisyenleri arasında yer alan ve aynı zamanda Amsterdam Türk Müziği Korusu’nun şefliğini üstlenen Yaşam Hancılar, zurna üstadı Halil Çokyürekli ve perküsyon sanatçısı Hüseyin Özdağ gibi isimlerin de yer aldığı koro, performansıyla izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.
    Çalışmaları  hakkında bilgi veren, Amsterdam Türk Müziği Korusu Müdürü Okan Akın, amaçlarının türkü kültürünü Hollanda’da da yaşatmak ve tanıtmak olduğunu söyledi. Verdikleri konserlerde ilgiyle karşılandıklarını ifade eden Akın, “Kısa sürede yakaladığımız bu uyum ve beraberinde gelen başarılar bizi gururlandırıyor. Kültürümüzü, yaşadığımız yabancı topraklarda en iyi şekilde tanıtmak en önemli motivasyon kaynağımız” dedi.
    Konser sonunda Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Tuğçe Savaş,  koro üyelerini ve yöneticilerini Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem adına kutladı. Tuğçe Savaş, Neşet Ertaş’ın “Nerede bir türkü söyleyen görürsen korkma yanına otur. Çünkü kötü insanların türküleri yoktur” sözünü hatırlatarak, “Bu güzel insanlara bizlere bu gece yaşattıkları duygular için çok teşekkür ediyorum” dedi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow