hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öğrenciler çöp toplamak için yarıştı

    Öğrenciler çöp toplamak için yarıştı
    expand

    Öğrenciler çöp toplamak için yarıştı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Osman SAK/ORHANELİ (Bursa), (DHA)-BURSA’da bir ortaokulda, öğrencilere çevre bilinci aşılamak için yarışma düzenlendi. ‘Çevre İçin Şampiyon’ yarışmasında, en çok çöpü toplamak için birbirleriyle yarışan öğrenciler, topladıkları çöpleri geri dönüşüme kazandırdı.
    Bursa’nın Orhaneli ilçesinde eğitim veren, Orhaneli Termik Santral İlk ve Ortaokulu Müdürü Gürkan Eroğlu, İngilizce Öğretmeni Bahar Yıldırım ve Beden Eğitimi Öğretmeni Yasemin Kemeriz, öğrencilere çevre bilinci aşılamak ve daha temiz bir toplum için çevre temizliği yarışması düzenledi. Yarışmanın adını ise ‘Çevre İçin Şampiyon’ olarak belirlediler. Yarışmaya okuldaki tüm öğrenciler katıldı. Bu projede tüm okul öğrencileri destekledikleri futbol takımlarına göre Bursaspor, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş olarak dört gruba ayrıldı. Okul idaresi tarafından her takıma kendi posterlerinin ve sloganlarının bulunduğu birer çöp kovası tahsis edildi. Her öğrenci okulunda, evinde, sokağında veya köyünde biriktirdiği geri dönüştürülebilir çöpleri getirerek, kendi takımının çöp kutusuna attı. 3 ay boyunca süren yarışmada, her ay sonunda takımların çöp kutularındaki atıklar tartıldı ve skorlar herkese açık bir tabloda sergilendi. 3 ayın sonunda çöpleri toplamda en ağır gelen takım Bursaspor oldu ve projenin şampiyonu ilan edilerek kupa ile ödüllendirildi.
    Okullarını geri dönüşüm noktası haline getirdiklerini ifade eden Okul Müdürü Gürkan Eroğlu, “Çevre İçin Şampiyon Projesi başarıyla sonuçlandı. Termik Santral Okulu olarak sürdürülebilir gelecek adına harekete geçtik ve tüm öğretmenler, öğrenciler ve hatta çevre halkı olarak işbirliği içinde okulumuzu bir geri dönüşüm noktası haline getirdik. Okulumuzda ve okulumuzun bulunduğu çevrede geri dönüştürülebilir tüm çöpleri biriktirip, geri dönüşüme teslim ederek öğrencilerimize çevre bilinci ve geri dönüşüm alışkanlıkları kazandırmayı hedefledik. Bunu yaparken dolaylı olarak yaşadığımız çevre halkında da bu bilinci harekete geçirdiğimizi ve birlikte hareket ettiğimizde, toplumsal yaşama büyük katkılar sağlayabileceğimizi gururla fark ettik” dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow