hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Orhaneli Belediye Başkanı'ndan, raftingli basın toplantısı

    Orhaneli Belediye Başkanından, raftingli basın toplantısı
    expand

    Orhaneli Belediye Başkanı'ndan, raftingli basın toplantısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet İNAN/ORHANELİ (Bursa), (DHA)- BURSA'nın Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, göreve geldiği 2019 yılından itibaren 3 yıl içerisinde yaptığı çalışmaları basın mensuplarına anlattı. Gazetecilerle rafting yapan Belediye Başkanı Aykurt, Bodrum'dan sonra Türkiye'nin ikinci Zayıflama Köyü'nün Orhaneli'ye kurulacağını söyledi.
    Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, göreve geldiği günden itibaren yaptığı icraatları anlatmak için basın mensuplarıyla bir araya geldi. Sadağı Kanyonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Ali Aykurt, belediyeyi özel sektör mantığıyla yönetmeye çalıştığını belirterek, "Göreve geldiğim gün belediyenin 128 çalışanı vardı, şu anda ise 107 çalışana indik. Fabrikalarda yöneticilik yapmış biriyim. Özel sektör mantığı ile belediyeyi çalıştırmaya gayret gösteriyorum. ‘Ben işe alayım da kimi alırsam alayım’ mantığı ile çalışmıyorum. Belediyemizin yöneticilerini kendilerini iyi yetiştirmiş kişilerden tercih ettim. Bu 107 kişi ile belediyeyi yönetirken, farklı iş kolları da buna dahil oldu. Bizler daha az personel ile daha çok iş yapıyoruz" ifadelerini kullandı.
    'TURİZM, TARIM VE SANAYİDE CİDDİ ATILIMLAR YAPMAKTAYIZ'
    Göreve gelirken tarım, sanayi ve turizm sektörlerine önem vereceklerini söylediğini hatırlatan Ali Aykurt, "Göreve geldikten sonra şu hassasiyeti gördüm. Birinci başlık ‘turizm olmalı’ dedim. İkincisi tarım ve hayvancılık, üçüncü sanayi olsun dedik. Üçünde de ciddi anlamda atılımlar yapmaktayız. Bizim Orhaneli’mizde, zayıflama köyü oluşacak. Bu Türkiye’de ikinci olacak. İlki Bodrum’da yapıldı, ikincisi de Bursa Orhaneli'de olacak" dedi.
    'RAFTİNG, ALTIN VURUŞUMUZDUR'
    Rafting sporuyla ilgili olarak kimsede bir düşüncenin olmadığını ifade eden Aykurt, Sadağı Kanyonu'nu işaret ederek, "Yıllardır bu akarsu var ama raftingi düşünen olmamış. Biz düşündük ve bunu yaptık. Bu çalışma bizim belediyemiz ve ilçemiz adına yapmış olduğumuz ‘altın vuruş’ diye tabir edilen bir iştir. Rafting diyoruz ama altını da doldurmaya çalışıyoruz. Hemen yanı başına 15 tane bungalov ev yaptık. Misafirhane, restoran yaptık. Yakında hizmete girecek" diye konuştu.
    Sadağı Köyü’nün yakınlarında belediye olarak 17 tane villa yapacaklarını söyleyen Aykurt, “Villa yaparak, Bursa’da yaşayıp da toprakla haşır neşir olmayı seven insanları buraya çekeceğiz. Dikkat çekmemiz gereken önemli şeylerden biri de Orhaneli artık Bursa’nın çok yakınında ve yaşanabilecek çok güzel bir yer. Başlığımızı da koyduk. İlçemizin mottosu şudur, ‘Doğanın ve doğal insanın şehri’. Orhaneli’de bir yürüyüş yolu bile yoktu, yaptık. Bir küçük halı saha vardı, ben göreve gelmeden yıkılmıştı. Halı saha yaptık, yanına kütüphanesini de inşa ettik. Bundan sonra çalışmalarımız aralıksız devam edecek" ifadelerini kullandı.
    MARMARA BÖLGESİNİN İLK RAFTİNG PARKURU
    Toplantının ardından gazetecilerle birlikte Sadağı Kanyonu'nu gezen Başkan Ali Aykurt, daha sonra Orhaneli Kocasu Rafting Parkuru'na gitti. Bursa ve Marmara Bölgesi’nin ilk rafting parkuru olan Orhaneli Kocasu Rafting Parkurunda bir yıldan beri hizmet verdiklerini ifade eden Orhaneli Belediye Başkanı, "Bugüne kadar ülkemizin farklı şehirlerinden misafirlerimizi ağırladık. Bu sene de hem Kuveytli hem Bahreynli turizm firmalarıyla anlaşmalar yaptık. Bursa ve Orhaneli’nin tanıtılması noktasında çok güzel etkinlikler olacaktır. Bugün burada misafirlerimiz olan basın mensuplarının da yapmış olduğumuz etkinliği tüm Bursa’ya ve Türkiye’ye aktarmaları bize değer katacaktır" dedi.
    'DOĞA VE DOĞAL İNSANLARIN YERİ ORHANELİ'
    Rafting sporunun önemli ve heyecanlı bir spor dalı olduğunu belirten başkan Aykurt, "Ben bu sporu gençlerimizin yanı sıra yetişkin insanlarımızın da yapabileceği güzel bir spor dalı olarak görüyorum. Bunun da herkesin yapmasını, denemesini arzu ediyorum. Bizim Orhaneli ilçemize bu dönem koymuş olduğumuz bir başlık var o da; ‘Doğanın ve doğal insanların şehri’ diye. Bu doğayı, doğal insanlarla yaşatmak, gelen misafirlerimize hizmet etmek için biz Orhaneli’de hazırız" diye konuştu.
    Ali Aykurt daha sonra programa katılan basın mensupları birlikte rafting yaptı. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow