hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SMA’lı Sefa için kermes düzenlendi

    SMA’lı Sefa için kermes düzenlendi
    expand

    SMA’lı Sefa için kermes düzenlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Osman SAK/ORHANELİ (Bursa), (DHA)-BURSA’nın Orhaneli ilçesinde, Spinal Muskuler Atrofi (SMA) Tip 2 hastası Sefa Harput (2) için kermes düzenlendi. Belediye tarafından düzenlenen, el işi ürünler ile yiyeceklerin satıldığı kermesten elde edilecek gelir ve bağışlar, Sefa için açılan hesaba yatırılacak.

    2018 yılında evlenen İsmail- Rabia Harput çiftinin bir yıl sonra dünyaya gelen bebekleri Sefa, 18 aylıkken yürüme güçlüğü çekmeye başladı. Çiftin hastaneye götürdüğü bebeklerine SMA Tip-2 hastalığı teşhisi kondu. Harput çifti gen tedavisi için valiliğe başvurup yardım kampanyası başlattı. ABD'deki hastanelerin 2 yaşını geride bıraktığı için oğullarını kabul etmediğini belirten Rabia Harput, gerekli olan 2,4 milyon doların toplanması halinde tedaviye Dubai'de başlayacaklarını söyledi. Dubai'deki tedavide ise 13,5 kilo sınırının olduğunu belirten Rabia Harput, 1,5 kilo alması durumunda buradaki tedaviden de yararlanamayacaklarını dile getirdi.

    Orhaneli Belediyesi, Sefa için başlatılan yardım kampanyasına destek olmak amacıyla ilçede kermes düzenledi. Belediye Nikah Salonunda düzenlenen kermese yoğun katılım sağlandı. El işi ürünler ile yiyeceklerin satıldığı kermesten elde edilecek gelir ile yapılacak bağışlar, Sefa için açılan hesaba yatırılacak.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow