hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Haybulans ile 15 günde 164 can dosta müdahale edildi

    Haybulans ile 15 günde 164 can dosta müdahale edildi
    expand

    Haybulans ile 15 günde 164 can dosta müdahale edildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hasan BOZBEY/ BURSA, (DHA)- BURSA Büyükşehir Belediyesi'nin, yaralı acil müdahale edilmesi gereken can dostları için hizmete aldığı 'Haybulans' adı verilen tam teşekküllü 3 ambulansı, 15 günde 164 yaralı hayvana müdahale edip kliniğe getirdi.
    Hayvanseverlerin yaralı hayvanlara müdahale ve nakli konusundaki sıkıntıları dile getirmesinin ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından 'Haybulans' adı verilen nakil ve acil müdahale aracı hizmete alındı. 9 veteriner hekim, 4 veteriner teknikeri ve 12 teknik personel, 3 Haybulans ile sahada mesai saatlerinde görev yapan ekipler, 02247161166 numarasına yapılan tüm ihbarlara gidip, yaralı hayvanlara müdahale ediyor ve tedavileri için kliniğe getiriyor.
    'SOKAKTAKİ DOSTLARIMIZ BİZE EMANET'
    Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, telefonla yapılan ihbarlarla, ekiplerin Haybulans ile yaralı hayvanlara müdahale ettiğini belirterek, "Eğitimli, tecrübeli ve teknik bilgiye sahip personelimizle hizmet verecek bu araçlar, Bursa'mıza yakışacak kalite ve donanıma sahip. 15 günlük süreçte hayvanseverlerden çok olumlu dönüşler aldık. Haybulans hizmetiyle 164 can dostumuza müdahale ettik. Sokaktaki canlarımız da bizlere emanet" diye konuştu.
    HAYVANSEVERLER DE MUTLU
    Her Eve Bir Pati Derneği Bursa Sorumlusu Emre Demir, "Haybulans hizmetiyle can dostlarımıza daha hızlı ve güvende ulaşılıyor. Biz STK'lar olarak can dostlarımız için ortak çalışmalar da yürütmekteyiz. Belediyemizin Haybulans hizmetiyle can dostlarımıza anında müdahale ve tedavilerini yapması hayvanseverleri çok mutlu etti. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi.
    HAÇİKO Derneği Bursa Temsilcisi Zeynep Dimidoa, "Can dostlarımıza yapılan bu hizmet için Belediye Başkanımıza ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz. Kaza anında acil olarak Haybulansların müdahale etmesi güzel bir uygulama" diye konuştu.
    HER GÜN 200 İHBAR
    Bursa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri, 2023 yılının ilk 3 aylık periyodunda da 1196 kısırlaştırma, 6 bin 1 tedavi ve 15 bin 240 kilogram mama kullanarak besleme yaptı. Geçen haftalarda hizmete giren 3 Haybulans artık Bursa'da, ilçeler dahil 7 gün 24 saat hizmete başladı. Hayvanseverlerden de kısa süreye rağmen olumlu tepkiler alındığı ve can dostlar için 200'e yakın ihbar telefonu geldiği belirtildi. Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri, 2022 yılında 3 bin 675 kısırlaştırma ve 19 bin 752 adet tedavi gerçekleştirdi. Yine aynı dönemde kırsalda 66 köpek kulübesi ve 79 kedi kulübesi yerleştirilip, 60 bin 95 kilogram mamayla besleme yapıldı. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow