hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Orhangazili çiftçilere 'iyi tarım uygulamaları' eğitimi verildi

    Orhangazili çiftçilere iyi tarım uygulamaları eğitimi verildi
    expand

    Orhangazili çiftçilere 'iyi tarım uygulamaları' eğitimi verildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hasan BOZBEY/ORHANGAZİ (Bursa), (DHA)-BURSA Orhangazi İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde Marulda İyi Tarım Uygulamaları ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Yaprağı Yenen Sebzeler Eylem Planı ile ilgili bilgilendirme ve eğitim toplantısı gerçekleştirildi.
    2022 yılını birçok tarımsal destekleme projeleri ile kapatan Orhangazi İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Marulda İyi Tarım Uygulamaları ve Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Yaprağı Yenen Sebzeler Eylem Planı ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. İlçedeki üreticilere geçtiğimiz ay 7 milyon kök marul fidesi dağıtımı gerçekleştirmişti. Üreticilere; hastalık ve zararlı mücadelesi, ilk yardım ve iş güvenliği eğitimi ve bakanlığın Yaprağı Yenen Sebzeler Eylem Planı kapsamında mildiyö, külleme kurşuni küf, toprak kökenli hastalıklar ile nematod, kırmızı örümcek yaprak biti, thrips, pamuk yaprak kurdu zararlıları mücadele yöntemleri, hasat öncesi pestisit denetimleri ve yaptırımlar, ilçe bazında tespit edilen tavsiye dışı ürünlerin sebebi, ilaçlamada kullanılacak uygun alet seçimi, temizliği ve ilaç kullanım normu, pestisitlerin insan ve çevreye olan zararlı etkileri, ilaç kullanımını aza indirecek olan kültürel ve biyolojik biyoteknolojik mücadele yöntemleri konusunda bilgilendirme yapıldı.
    Orhangazi’de ilk defa gerçekleştirilecek olan, bakanlığın destek verdiği Marulda İyi Tarım ve Yaprağı Yenen Sebzelerde Eylem Planı Projesi ile sağlıklı güvenilir ürün arzı gerçekleştirecek olan üreticiler ile  İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Çınar, kendilerine destek olan Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, Bitki Sağlığı ve Bitkisel Üretim Şube Müdürü Ömer Doğan ve teknik personele teşekkür etti. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow