hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Evlerinde kalan çocuklar için resim yarışması

    Evlerinde kalan çocuklar için resim yarışması
    expand

    Evlerinde kalan çocuklar için resim yarışması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cansel ORUÇ/BURSA,(DHA)-BURSA'da Osmangazi Belediyesi, ‘Evde Kal Türkiye’ çağrısına uyan öğrencilerin, evlerinde nitelikli vakit geçirmelerini sağlamak adına resim yarışması başlattı. İlk ve ortaokul düzeyindeki çocukların katılabileceği yarışmada, dereceye girenlere sürpriz hediyeler verilecek.

    Koronavirüs tedbirleri kapsamında okullarına gidemeyen, dışarıya çıkamayan ve arkadaşlarıyla vakit geçiremyen çocukların hayatına renk katmak isteyen Osmangazi Belediyesi, çocuklara özel resim yarışması düzenledi.

    ‘Sanat da Eğlence de Eve Sığar’ temasıyla başlatılan resim yarışmanın konusu ise ‘Koronavirüs ile Değişen Yaşam’ olarak belirlendi. İlk ve ortaokul düzeyindeki öğrenciler, koronavirüs nedeniyle hayatlarında ve çevrelerinde ne gibi değişiklikler meydana geldiğini, resmederek, yarışmaya katılabilecekler. Yarışmadaki amaç koronavirüs tedbirleri nedeniyle evlerinden çıkamayan çocukları üretmeye teşvik etmek ve eğlenceli zaman geçirmelerini sağlamak.

    Yarışmanın başlangıç tarihi 23 Nisan 2020 olurken, son katılım tarihi ise 08 Haziran 2020 günü saat 17.00 olarak belirlendi. Yarışmaya gönderilen resimler jüri tarafından incelenecek ve dereceye giren eserler belirlenecek. Her çocuk yarışmaya bir eser ile katılabilecek. Yarışmaya katılmak isteyen çocuklar, yarışma ile ilgili detaylı bilgiye www.panorama1326.com.tr adresi üzerinden ulaşabilecek. Yarışmada dereceye giren eserler, çeşitli hediyeler ile ödüllendirilecek. Ayrıca dereceye giren resimler, koronavirüs önlemlerinin sona ermesinin ardından yeniden kapılarını ziyaretçilere açacak olan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde sergilenecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow