hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Seferberlik gibi üretim

    Seferberlik gibi üretim
    expand

    İnegöl Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okulu, pandemi sürecinde cerrahi maske üretti. Okul Müdürü Nusret Şahin, ilçe genelinde ciddi bir seferberlik oluştuğunu belirterek, kendilerinin de üretimleriyle bu sürece katıldıklarını kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Seferberlik gibi üretimİnegöl Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Nusret Şahin, Moda Tasarım Teknolojileri Atölyelerinde cerrahi maske ürettiklerini belirterek, sayının 5 bin 200 adede ulaştığını açıkladı. Çalışmalara öğretmenler ve gönüllülük esasına göre oluşan ekibin destek verdiğini söyleyen Şahin, “Sadece kendi okulumuz değil, ilçemizdeki diğer okullarda görev yapan öğretmenlerimiz de üretimde yer aldı. Moda Tasarım Teknolojileri Alanı Öğretmenleri, Kültür Dersi Öğretmenleri; diğer okullardan da Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Moda Tasarım Teknolojileri Alanı’nda görev yapan öğretmenler, Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmenleri yardım etti” şeklinde konuştu.
    Üretim süreci ile ilgili bilgi veren Şahin, eğitim-öğretime uzaktan devam edilmesi kararının ardından kaymakamlık koordinasyonu, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri’nin yönlendirmeleri ile ‘Nasıl katkı sağlarız?’ sorusuna yanıt aramaya başladıklarını anlattı. Sonrasında ilçe genelinde ciddi bir seferberlik oluştuğunu belirten Şahin, “Üretime geçtik. Başlangıçta hammadde temini konusunda zorluklar yaşandı. Yaşanan zorluklar, kaymakamlık desteği, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okulların dayanışma içindeki çalışması ile aşıldı. Tüm malzemelerin temini sağlandı” diye konuştu.

    İHTİYAÇ DUYULAN BİRİMLERE GÖNDERİLDİ

    İş planının kendiliğinden oluştuğunu ifade eden Şahin, gönüllülük esası ile oluşan ekibin yeteneği çerçevesindeki üretimi ile koordinasyonun sağlandığını kaydetti. Üretimde sadece kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim ile iş birliği olduğunu söyleyen Şahin, “Ürünler oluşturulduktan sonra kaymakamlık koordinesinde ihtiyaç duyulan noktalara ulaştırılmak üzere ilgili birimlere teslim edildi. Ana odakta sağlık birimleri yer aldı” dedi.

    Seferberlik gibi üretimÖĞRENCİLER ÇOK İSTEDİ AMA DAHİL EDEMEDİK

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öğrencileri çok istemelerine rağmen, mevcut süreçte onları korumak adına çalışmaya dahil edemediklerini aktaran Şahin, “Bu süreç hepimize dayanışma gücü kattı. Zor zamanlarda insanlarımızın nasıl birlik, beraberlik ve dayanışma içine girdiğimizi tekrar hatırlamış olduk. Ayrıca meslek liselerinin, üretimin gücü ortaya çıktı” dedi.

    GÜNDE 3 DEFA DEZENFEKTE EDİLİYOR

    Üretim atölyelerinin günde 3 defa dezenfekte edildiğini açıklayan Şahin, “Çalışan herkes maske ve önlük kullanıyor. El hijyeninin sağlanması için eller yıkanıyor ve el dezenfektanı kullanılıyor. Atölyeler sürekli havalandırılıp, çalışırken makinelerin birbirine olan uzaklığı ayarlanıyor. Sosyal mesafeye azami ölçüde dikkat ediliyor” diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow