hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti Milletvekili Esgin: Bursa Hızlı Tren Hattı projesi 2024'de tamamlanıyor

    AK Parti Milletvekili Esgin: Bursa Hızlı Tren Hattı projesi 2024de tamamlanıyor
    expand

    AK Parti Milletvekili Esgin: Bursa Hızlı Tren Hattı projesi 2024'de tamamlanıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mine AK/YENİŞEHİR (Bursa), (DHA)-AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Bursa Hızlı Tren Hattı projesinin 2024 yılında hizmete açılacağını belirtti. Esgin, “Bursalıların 74 yıllık özlemini tamamlamak AK Parti iktidarında nasip olacak” dedi. 
    AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Bursa Hızlı Tren Hattı projesinin Yenişehir-Osmaneli etabındaki tünel çalışmalarını inceledi. İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Esgin, “Cumhuriyet tarihi boyunca Bursa'mıza tek kalemde yapılan en büyük projede geri sayımımız devam ediyor. Abdülhamid Han dönemimde 1891 yılında hizmete açılan 42 kilometrelik Bursa-Mudanya Tren hattı 1948 yılında kapatıldı. Bu Bursalıların kalbinde derin bir yara olarak kalmıştır. Cumhuriyet tarihi boyunca demir ağlarla örülen şehirlerin arasında Bursa yoktur. Bu yönüyle özlemini duyduğumuz bir projedir. Bursalıların 74 yıllık özlemini gerçeğe dönüştürmek yine AK Parti iktidarımıza nasip olacaktır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Covid süreci ve dünyayı etkileyen küresel krize rağmen projeyi Bursa'mıza kazandıracak adımları atmasından dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Hızlı tren projemiz 29 ay sonra, yani 2024 yılı sonunda hizmete açılacak” dedi.
    Çalışmaların hızla devam ettiğini söyleyen Esgin, “Hızlı tren hattımızın çalışmalarının yoğunlaştığı Yenişehir-Osmaneli etabının toplam 53 kilometresinin 13 kilometresinde 10 tünel bulunuyor. Yüzde 35'lik tamamlanmayla tünel çalışmasının 4,5 kilometresini 7 ayda bitirdik. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanımız Adil Karaismaoğlu'nun katılımıyla T07 no’lu tünelde ışık görünmüştü. İki tünelde T07 ve T04'de çalışmalar bitti. 8 tünelde ise eş zamanlı olarak çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bugün de T09 ve T10 tünel çalışmalarını inceliyoruz. T09 tünelinde 4 kilometre, T10 tünelinde yine 4 kilometrelik kesimde çalışmalarımız eş zamanlı ve çift taraflı olarak devam ediyor. Yenişehir-Bursa arasında alt yapısı tamamlanan kısımlarda üst yapı çalışmalarına da başlıyoruz. Osmaneli ve Yenişehir şantiyelerinin yanı sıra Hasköy'de ayrı şantiye kuruyoruz. Yine eş zamanlı olarak Bursa-Karacabey-Bandırma bölümünde de çalışmaların başlayacağı müjdesini vermek istiyorum” diye konuştu.
    HEM YOLCU HEM YÜK TAŞIYACAK
    Bursa Hızlı Tren hattının yeni planlamayla Bandırma'ya kadar uzayarak 106 kilometreden 201 kilometreye çıkarıldığını ve yaklaşık iki kat büyüdüğünü ifade eden Esgin, "Bizim hattımız  yüksek standartlı bir demiryolu. Yılda 30 milyon yolcu, 60 milyon ton yük taşıyabilecek potansiyele sahip. Yani hem yük hem yolcu taşıyabilecek. Ankara'ya 2 saat 15 dakikada ulaşacağız. Ayrıca Bursa Havalimanı bağlantısı da bir ayrıcalık" ifadelerini kullandı. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow