hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Aktaş, yardım ettiği Sayide Ağır’ı huzurevinde ziyaret etti

    Başkan Aktaş, yardım ettiği Sayide Ağır’ı huzurevinde ziyaret etti
    expand

    Başkan Aktaş, yardım ettiği Sayide Ağır’ı huzurevinde ziyaret etti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mine AK/YENİŞEHİR (Bursa), (DHA)-BURSA’nın Yenişehir ilçesinde yaşayan ve komşularının bakımını üstlendiği, sağır, dilsiz ve yatalak hasta Sayide Ağır’ı (63) yerleştirildiği huzurevinde ziyaret etti. Ağır, Başkan Aktaş’ı karşısında görünce mutluluğunu gizleyemedi.
    Yenişehir ilçesine bağlı Çeltikçi Mahallesi’nde yaşayan sağır ve dilsiz Sayide Ağır, beynindeki tümör nedeniyle 8 ay önce felç geçirdi. Yatalak hale gelen Ağır’a, 2 kardeşi kendisiyle ilgilenmeyince komşuları sahip çıktı. Ağır’ın yemeğini yediren ve kişisel temizliğini yapan komşuları, tedavisi için de ilgili kurumlara başvurdu ancak bir sonuç alamadı. Mahallelinin yardım çağrısını duyan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Sayide Ağır’ı yaşadığı Yenişehir ilçesinden aldırarak tedavisi için Bursa’ya getirtti. Burada hastanede sağlık kontrolleri yapılan Ağır, Yenişehir Huzurevi’ne yerleştirildi. Aktaş, huzurevine yerleştirilen ve tedavisi süren Ağır’a sürpriz ziyaret gerçekleştirdi. Aktaş’a ziyareti sırasında AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Mehmet İleri, Başkan Danışmanı Süleyman Çelik, Çeltikçi Mahallesi Muhtarı Hikmet Avşar da eşlik etti.
    Sayide Ağır, Başkan Aktaş’ı karşısında görünce mutluluğunu gizleyemezken, Aktaş, “Çok değerli ilçe başkanımız Mehmet İleri ile Sayide ablamızı ziyarete geldik. Maalesef bakımsızlıktan ciddi sıkıntılar yaşayan, sağır, dilsiz ablamızı ekiplerimiz alarak devletimizin şefkatli ellerine teslim ettiler. Sağ olsunlar Yenişehir Huzurevi’ndeki arkadaşlarımız gerekli ilgi alakayı gösteriyorlar. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Kendisini neşeli gördük. Allah devletimize milletimize zeval vermesin” diye konuştu. Çeltikçi Mahallesi Muhtarı Hikmet Avşar da “Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş ve AK Parti İlçe Başkanımız Mehmet İleri’ye çok teşekkür ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun. Köy olarak çok sevindik. Sayide ablamızı yıllar sonra ilk kez gülerken görmek, bizleri de mutlu etti” dedi.
    Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Sayide Ağır’ın ardından diğer huzurevi sakinlerini de ziyaret edip, onlarla sohbet etti. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow