hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kurban Bayramı öncesi hayvan dolandırıcılarına dikkat

    Kurban Bayramı öncesi hayvan dolandırıcılarına dikkat
    expand

    Kurban Bayramı öncesi hayvan dolandırıcılarına dikkat

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YENİŞEHİR (Bursa), (DHA)- BURSA Yenişehir Celepler Derneği Başkanı Ali Ülgen, Kurban Bayramı öncesi vatandaşları hayvan dolandırıcılığına karşı uyardı. Ülgen, “Son zamanlarda ülkemizde ve Bursa bölgesinde hayvan dolandırıcılarının çoğaldığını görüyoruz. Bu konuda üreticimizi uyarıyorum. Hayvanlarını kendi celeplerine, tanıdık çevrelerine versinler” dedi. 
    Yenişehir Celepler Derneği Başkanı Ali Ülgen, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi üreticileri uyardı. Ülgen, “Son zamanlarda ülkemizde ve Bursa bölgesinde hayvan dolandırıcılarının çoğaldığını görüyoruz. Bu konuda üreticimizi uyarıyorum. Hayvanlarını kendi celeplerine, tanıdık çevrelerine versinler. Bu tip yaşanan olaylarda bizler de çok üzülüyoruz. Hayvan üreticileri, gece gündüz demeden, bayram özel gün demeden, sürekli hayvanlarının içindeler. Lütfen gözünüz gibi baktığınız hayvanlarınızı tanımadığınız insanlara, paranızı almadan satmayın” diye konuştu. 
    Ülgen, kurbanlık fiyatlarının yükselmesi nedeniyle satışların düştüğünü söylerken, büyükbaş hayvan üreticisi Refai Battal da, “Artan maliyetler ve yem fiyatlarının yüksek olması sebebiyle geçen yıla oranla kurban satışlarında düşüş yaşanıyor. Ortalama geçen yıl 15 bin lira olan danaları, bu yıl 40 bin liraya satıyoruz. 25 bin liradan 45 bin liraya kadar kurban fiyatları değişiyor. Halkımız kurban alırken hayvanın sağlık durumuna dikkat etsin. Tanıdık yerlerden, tanıdık üreticiden alışveriş yapsınlar” dedi. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow