hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yenişehir'de hasat edilen 60 bin ton ıspanak ihraç ediliyor

    Yenişehirde hasat edilen 60 bin ton ıspanak ihraç ediliyor
    expand

    Yenişehir'de hasat edilen 60 bin ton ıspanak ihraç ediliyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mine AK/YENİŞEHİR(Bursa),(DHA)- BURSA Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı ve Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, “Yenişehir’de yetiştirilen 100 bin tona yakın ıspanağın yüzde 60'ı donmuş olarak ihracata gidiyor. Ülkemizin ıspanak ihtiyacının dörtte birini de Yenişehir sağlıyor” dedi.

    Bursa’nın Yenişehir ilçesinde yaklaşık 2 bin 500 dönüme ıspanak ekimi yapılıyor. Yetiştirilen ıspanakların büyük bölümü Avrupa’ya ihraç ediliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı ve Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, “Yenişehir bölgemizde yetiştirilen Ispanaklar kalitesi ve lezzeti ile kendini ülkemizde ve Avrupa pazarında ispatlamıştır. Burada yetiştirilen ıspanağın yarıdan fazlası donmuş olarak ihracata giderken kalan kısımları Türkiye geneline gitmektedir. Aynı zamanda ülkemizin ıspanak ihtiyacının dörtte biri Yenişehir’den tüketicilere ulaşmaktadır” dedi.

    Çeltiçi Köyü Kooperatifi Başkanı Hikmet Avşar da, “Ispanakta Türkiye’nin dörtte bir ihtiyacını Yenişehir karşılıyor. Yaklaşık 2 bin 500 dönümde ıspanak çalışıyoruz. Buralardan 100 bin tona yakın ürün alıyoruz. Çıkan ürünlerin yüzde 60’ı ihracata giderken kalan kısım iç piyasaya gidiyor. Bunlardan yaklaşık 40 milyon liraya yakın ciro elde ediyoruz” diye konuştu.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow