hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ahmetçe Köyü Zeytin Hasat Şenliği yapıldı

    Ahmetçe Köyü Zeytin Hasat Şenliği yapıldı
    expand

    Ahmetçe Köyü Zeytin Hasat Şenliği yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İpek YAVAŞ / AYVACIK (Çanakkale)-ÇANAKKALE'nin Ayvacık ilçesinde, Ahmetçe Köyü Zeytin Hasat Şenliği düzenlendi. Program kapsamında zeytin, zeytinyağı, zeytinli yemek ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

    Ahmetçe Köyü Zeytin Hasat Şenliği, bölgedeki zeytinlerin hasadıyla başladı. Zeytin hasadının ardından Ahmetçe Köyü Meydanı'nda program düzenlendi. Programa Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Ayvacık Kaymakamı İlker Eker, Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, CHP Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural, İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder ile çok sayıda kişi katıldı. Program kapsamında zeytin, zeytinyağı, zeytinli yemek ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Halk oyunları gösterimi yapıldı. Öte yandan, program öncesinde Ahmetçe Köyü'nde inşasına başlanan sağlık ocağının temel atma törenine de gerçekleştirildi.

    'BÖLGENİN TURİZMİ DE GELİŞTİ'
    Şenlikte konuşan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, "Zeytinle ilgili burada olmayı görev bildik. Dünyanın yüzde 4'ü oranında zeytin yetiştiriyoruz. Bu önemli bir rakam. Bu kadar ülke içerisinde yüzde 4'e sahip olmak kıymetli bir iş. Çanakkale'yi okurken eski alışkanlarımızla okumamız lazım. O yüzden diyorum, partilerin kavgası seçimlerde olsun, STK'ların odaların kavgası seçimlerde olsun. Ama işimiz bittiği zaman önümüzde uzun bir yol var. Biz zeytine, ekonomiye, siyasete, tarıma, bürokrasiye 10 sene önceki gibi bakamayız, bakmamalıyız. Bu memlekette Ayvacık'taki tüneller varken ekonomik işler başkadır, tüneller yokken başkadır. Köprümüz varken turizmin, tarımın, sanayinin karşılığı başkadır, yokken başkadır. O köprü açıldıktan sonra 4 yılda bitti, harika bir örnek oldu. Birileri araç geçiyor mu? Geçmiyor mu? Saymaya başladı, saysınlar. Assos'taki otelcilerle buluştum. 'Pazar günü İstanbul'a dönen müşterimiz artık pazartesi dönüyor' dediler. Çünkü insanların önü açık, kilometresi belli, kesintisi yok. Bölgenin turizmi de gelişti" dedi.

    'ETRAFINDAKİ PARSELLERİN BÜYÜTÜLMESİ İÇİN BAŞVURULAR VAR'
    Ezine Gıda İhtisas OSB'si yaptıklarını dile getiren Turan sözlerini şöyle sürdürdü: "92 parsel, 52 fabrika yeri var. 14'ünün inşaatı başladı. 1'ini önümüzdeki ay içerisinde açıyoruz. Daha önce dünyanın önde gelen fabrikaları, üreticileri Çanakkale'ye gelmezdi ama şimdi Ezine Gıda OSB'sinde yer talebi var. Çanakkale Merkez OSB'si 35 yıldan beri var; şimdiye kadar dolmadı ama şimdi dolmayı bırakın etrafındaki parsellerin büyütülmesi için başvurular var. Çanakkale'yi eski değerlerle, anlayışlarla, köprüsüz, iletişimsiz, tünelsiz, alt yapısız olduğu yıllarla okursanız tren istasyonunda vapur bekleyenler gibi olursunuz. Hepimizin tekrar ulaşımın, alt yapının olduğu yeni döneme odaklanması lazım" açıklamalarında bulundu.

    'BU ÜLKE ARTIK ESKİ TÜRKİYE DEĞİL'
    Dünyada büyük bir rekabet olduğunu ifade eden Turan, "Madem ulaşımımız, köprümüz, alt yapımız, imkanlarımız var o zaman diyoruz ki zeytinyağının markalaşması, ihracatın benzer adımları için bir araya gelin.' Kooperatifler, odalar, ilgili arkadaşlar bir araya gelin. Bizim zeytinimizin İtalya'dan, İspanya'dan ne eksiği var? Daha kaliteli olduğunu düşünüyoruz. Daha özel, daha markalı çalışarak, tüm dünyaya satma imkanımız var. Bu ülke artık eski Türkiye değil. Artık yeni bir yüzyıla başlıyoruz. Türkiye yüzyılı dediğimiz bu. Türkiye yüzyılında demokrasimizin, ekonomimizin, güçlendiği, ayağa kalktığı bir dönem yaşamak istiyoruz" diye konuştu.(DHA)
    FOTOĞRAFLI 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow