hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Derdi odun değil, yürek sızısı

    Derdi odun değil, yürek sızısı
    expand

    Derdi odun değil, yürek sızısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fatih DALDAL/BAYRAMİÇ (Çanakkale), (DHA)- ÇANAKKALE’nin Bayramiç ilçesinde 85 yaşındaki Hörü Özer, 19 yıl önce oğlunu, 2 yıl önce de eşini kaybetmenin üzüntüsüyle yalnız yaşadığı evde duramaz hale geldi. İlerleyen yaşına rağmen dağlara çıkan Hörü Özer'i, elinde balta ve sırtına yüklediği odunlarla yürürken görenler, yardıma muhtaç olduğunu düşünüyor. Hörü Özer ise, derdinin odun değil, yürek sızısını dindirmek olduğunu söylüyor.
    Bayramiç ilçesinin Nebiler köyünde tek başına yaşayan Hörü Özer’i, sırtına yüklediği odunlar ve elinde baltasıyla yolda yürürken görenler, ihtiyacı olduğunu düşünüp yardım etmek istiyor. Birçok köyü birbirine bağlayan Nebiler köyünün içinden geçen karayolunda bazı vatandaşlar, Hörü Özer'in taşımakta zorlandığı odunları araçlarına alıp köydeki evine götürmeyi teklif ediyor. Yardım taleplerini geri çeviren Özer, sırtındaki odun yükünün değil, dinmeyen evlat ve eş acısının ağır geldiğini belirtiyor.
    3 evladından Sezai Özer ve Melahat Özkan’ın başka yerlerde yaşamını sürdürdüğünü ifade eden Hörü Özer, oğlu Mehmetşah’ı ise 19 yıl önce bir trafik kazasında kaybettiğini, eşi Mehmet Ali Özer’in de 2 yıl önce vefat ettiğini söyledi. Oğlunu ve eşini kaybeden Hörü Özer, yaşadığı üzüntü nedeniyle evde oturamadığını belirterek, “Benim oğlanım öldü, eşim öldü. Aklıma geliyor ve evde duramıyorum üzüntüden. Gezersem, kendimi işe verirsem acımı unutuyorum. Bu nedenle tarlaya gidiyorum. Dağda bayırda bulduğum odunları topluyorum. Bu şekilde acımı unutmaya çalışıyorum” dedi.
    Hörü Özer'in evli ve 2 çocuk babası oğlu Mehmetşah'ın, ölmeden önce köyde annesinin yakınındaki bir evde oturduğu öğrenildi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow