hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gelibolu’da doğal gaz yakma töreni düzenlendi

    Gelibolu’da doğal gaz yakma töreni düzenlendi
    expand

    Gelibolu’da doğal gaz yakma töreni düzenlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Doğan ZELOVA / GELİBOLU (Çanakkale) - ÇANAKKALE'nin Gelibolu ilçesinde başlatılan doğal gaz çalışmaları kapsamında ilk gaz yakma töreni düzenlendi. AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, "Önce kamulaştırmayı hızlandırdık. Hemen bir depo hazırladık. Bugün o depo alanından artık kullanmaya başlayacağız. Evlerimize dağılacak. Ardından 240 gün sonra da direkt bağlantı gerçekleşecek" dedi.

    Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde başlatılan doğal gaz çalışmalarında ilk gaz yakma töreni gerçekleştirildi. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Törene, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı, Evreşe Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, Çanakkale Aksa Doğalgaz Şirket Müdürü Çağdaş Adıbelli, AK Parti Gelibolu İlçe Başkanı Serhat Sürücü, MHP Gelibolu İlçe Başkanı Eyüp Büyükzöngür, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. İskenderoğlu, törende yaptığı konuşmada, "Bundan 4.5 yıl önce Gelibolu'ya gelip vekil adaylığımızda Bülent Turan vekilimle birlikte 'Hizmetkarınız olmak için desteğinizi istiyoruz' dedik. Gelibolu da bizi hiç mahcup etmedi. O yüzden biz Gelibolu'muza ne yapsak o vefa borcumuzu ödeyemeyiz. Bülent Turan vekilimle 3 ay önce yine bu ekiple gelip, ilk kazmamızı attık ve kazı törenimizle birlikte doğal gazımıza başladık" dedi.

    'ÖNCE KAMULAŞTIRMAYI HIZLANDIRDIK'
    İskenderoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gelibolu Avrupa Yakası'nda planlamada olmayan bir yerdi. Ancak 'Hemşerilerimiz bir şey istiyorsa biz yaparız' dedik. O yüzden de önce kamulaştırmayı hızlandırdık. Hemen bir depo hazırladık. Bugün o depo alanından artık kullanmaya başlayacağız. Evlerimize dağılacak. Ardından 240 gün sonra da direkt bağlantı gerçekleşecek. Aksa Gazı biraz zorladık, yorduk biliyoruz. Lapseki doğal gaza daha erken kavuşurken, belediye meclisinden çıkmayan karar yüzünden Gelibolu bu günleri gördü. Kadınlar beni daha iyi anlar. Doğalgaz gelene kadar evimde soba vardı.  O sobanın pisliğini, kovaları kaldırmayı ve temizlemenin ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Kanun değişikliği ile beldeler de doğal gaza kavuşma olanağını elde etti. Parti gözetmeksizin her yere doğal gaz götürmeye devam ediyoruz, edeceğiz."

    Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı yaptığı konuşmada, "Gelibolu'da yaptığımız tüm çalışmalarımızda en önde gelen talep doğal gazdı. Tespitleri yapıldı. Bu çalışmalar yapılırken gerçekten büyük emek verildi. Bu çalışmalarda emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

    Evreşe Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak, "Bir Gelibolu düşünün, denizin kenarında, gelişebilecek, değişebilecek, her birimizin ekonomisine çocuklarımızın geleceğini değiştireceğini düşünün. Bugün değişimin ilk adımı. Biz çocuklarımızın geleceği için çalışıyoruz" dedi.  

    Aksa Doğalgaz Şirket Müdürü Çağdaş Adıbelli de "Geçtiğimiz ay EBKA'da aldığımız lisans doğrultusunda kısa süreliğine taşıma gaz yöntemiyle ilçemize gazı sağlayacağız. Geçen ay itibariyle Cumhurbaşkanımızın imzaları doğrultusunda da Botaş iletim hattını Evreşe ve Kavakköy güzergahından yılbaşı sonrası imalatına başlayacak. 240 gün imalat sonucunda da dağıtım hattımızın artık geçici olarak değil de boru gazıyla sizlere hizmet vermeye başlayacak. Evlerde şubat ortası gibi kullanıma başlayacaksınız" diye konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow