hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lapseki'ye, çatısında elektrik üretilecek kapalı pazar yeri

    Lapsekiye, çatısında elektrik üretilecek kapalı pazar yeri
    expand

    Lapseki'ye, çatısında elektrik üretilecek kapalı pazar yeri

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÇANAKKALE'nin Lapseki ilçesinde yapılacak 10 bin 400 metrekare alana sahip kapalı pazar yerinde 539 peron bulunacak. Kapalı pazar yerinin çatısına kurulacak güneş panelleri, 1.2 megavat elektrik üretecek.

    Lapseki ilçesinde kapalı pazar yeri ihalesinin yapılması sonrası yer teslimi gerçekleştirildi. Kapalı pazar yeri inşaatına kısa süre içerisinde başlanacak. Kapalı pazar yeri gelecek yıl Haziran ayında hizmete açılacak. Çatısına kurulacak güneş panelleriyle 1.2 megavat enerji üretimi sağlanacak. Elde edilen elektrik katı atık ve arıtma tesislerinin enerjisini karşılayacak.

    Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, halk pazarının uzun yıllardır çarşı içinde cadde ve sokaklarda yapıldığını ve açık alanda kurulan pazarın özellikle kış aylarında esnafa sıkıntı yaşattığını belirtti. Semt pazarı ve halk pazarının bir bölümünün otoyolun kenarında kurulması nedeniyle tehlike arz ettiğini de söyleyen Başkan Yılmaz, "Bu süreçte belediye başkan yardımcılarımız ve personelimiz çok çaba harcadı. Aslında bu proje 3 ay kadar önce bitmişti. Fakat daha sonra projeyi değiştirerek üst kısmına güneş enerjisi yapmaya karar verdik. Proje bu yüzden biraz gecikti. Kısa süre içerisinde inşaatına başlanacak kapalı pazar yerinde toplam 539 peron var. Pazar yerinin kapalı alanı 10 bin 400 metrekare. Çok güzel bir pazar yeri olacak. Çatısında güneş enerjisi panelleri olacak ve 1.2 megavat enerji üretimi sağlanacak. Şu an belediyemizin arıtma tesislerinde ve diğer birimlerinde kullanılan elektrik bu kadar. Proje hayata geçtiğinde bu alanlarda kullanılan elektriği buradan karşılamış olacağız” dedi.

    Orhan AKTUĞ/LAPSEKİ (Çanakkale), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow