hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çanakkale'de okullarda 'Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı' yapıldı

    Çanakkalede okullarda Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı yapıldı
    expand

    Çanakkale'de okullarda 'Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı' yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa SUİÇMEZ/ÇANAKKALE, (DHA)- ÇANAKKALE'de, '2022 Afet Tatbikat Yılı' kapsamında, okullarda 'Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı' yapıldı. 

    Çanakkale'de, 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında tüm okullarda 'Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı' düzenlendi. Anadolu İmam Hatip Lisesi'ndeki tatbikata Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Albay Tahsin Saruhan, İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Gökhan Baştürk, AFAD İl Müdürü İbrahim Tarı ile Kızılay Çanakkale Şube Başkanı Ergin Sezen ve öğrenciler katıldı.

    AFAD, AKUT, Kızılay ve sağlık ekiplerinin de hazır bulunduğu tatbikatta, okul yönetiminin saat 11.30'da yaptığı anons ve siren sesi üzerine binadan kontrollü şekilde çıkan öğrenciler, bahçede toplandı. Öğretmenlerin aldığı yoklama ile okulda kimsenin kalmadığından emin olundu.

    Vali İlhami Aktaş, ülke genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Çanakkale'deki tatbikatın başarıyla tamamlandığını söyledi. Çanakkale'nin deprem bölgesi olduğuna dikkat çeken Vali Aktaş, tatbikatta gösterdikleri başarı ve soğukkanlılık nedeniyle öğrencilere teşekkür etti.

    Çanakkale'de, Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin yanı sıra resmi ve özel toplam 456 okuldaki tatbikatlara 84 bin 321 öğrenci, 6 bin 417 öğretmen, 797 yönetici ve 1139 personel olmak üzere toplam 92 bin 674 kişi katıldı. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow