hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ‘Troas Kültür Rotaları’nın destinasyonu tamamlandı

    ‘Troas Kültür Rotaları’nın destinasyonu tamamlandı
    expand

    ‘Troas Kültür Rotaları’nın destinasyonu tamamlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÇANAKKALE, (DHA)- GÜNEY Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından turizm altyapısının geliştirilmesi amacıyla ‘Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı’ ile desteklenen ‘Anadolu Mirası: Troas Kültür Rotaları’ projesi tamamlandı. 270 kilometrelik, 9 noktadan oluşan projede, belirlenen noktalara destinasyon turizmine katkı sağlayacak tag, tabela, mil taşı gibi donatılar yerleştirildi.
    Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından başvurusu yapılan ve Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası’nın katıldığı projede, 270 kilometrelik, 9 etaptan oluşan ‘Troas Kültür Rotaları’nın altyapı ve geliştirme çalışmaları gerçekleştirildi. Proje kapsamında bütün Çanakkale’yi içine alacak şekilde Hektor, Cevatpaşa, Priamos, Aşil, Bozcaada Sokrat, Aziz Paulos, Murad Hüdavendigar ve Barbaros’tan oluşan etapların uluslararası normlarda işaretleme, haritalandırma çalışmaları gerçekleştirildi. Belirlenen noktalara; tag, tabela, mil taşı gibi donatılar yerleştirildi.
    İşaretleme çalışmalarında karekod uygulaması yapılarak, kullanıcı dostu olunması sağlandı. Projede fiziksel altyapı çalışmalarının yanı sıra sanal altyapı ve iletişim araçları da geliştirilirken, ziyaretçiler cep telefonlarına indirebileceği ‘Troas Kültür Rotaları’ adlı uygulama ile aynı adla bir internet sitesi (www.troaskulturrota.com) web sitesi de faaliyete başladı. Bu sayede destinasyon yönetimi anlayışı dahilinde rota üzerindeki tabelalarda QR kodların bulunması, yürüyüşün sanal takibi gibi yöntemler eşliğinde çağın taleplerine cevap verecek nitelikte bir platform oluşturuldu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow