hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çankırı'da yaşlılık profili araştırılacak

    Çankırıda yaşlılık profili araştırılacak
    expand

    Çankırı'da yaşlılık profili araştırılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ramazan SARICI/ÇANKIRI, (DHA)- ÇANKIRI Valisi Abdullah Ayaz ile Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Rektörü Harun Çiftçi, 'Çankırı Yaşlılık Profili Araştırması İş Birliği Protokolü'nü imzaladı.
    Çankırı Valiliği ile Çankırı Karatekin Üniversitesi arasındaki iş birliği protokolü, üniversitenin rektörlüğünde düzenlenen törenle imzalandı. Protokol çerçevesinde, il, ilçe ve köylerde yaşayan yaşlıların yaşam durumlarını, demografik ve ekonomik seviyeleri, sağlık durumları, sosyal destek ağları ve içinde bulundukları yaşam durumlarına dair araştırma yapılması ve sosyal politika önerileri geliştirilmesi amaçlandı. 1 yıl sürecek araştırma sonucu hazırlanarak rapor ve çözüm önerileri, kitap haline getirilerek yayımlanacak.
    Vali Abdullah Ayaz, Çankırı'nın yüzde 16,9 oran ile Türkiye'nin en yaşlı 5'inci kenti olduğunu belirterek, "Yaşlılara yönelik sosyal, psikolojik, sağlık, bakım hizmetlerine olan ihtiyaç günümüzde vardır ve gelecekte daha da artacaktır. Bu ihtiyaçları karşılayacak politikalara, finansmana ve hizmete yönelik alt yapıya olan gereksinim de buna paralel olarak artacaktır. Yaşlılara dair politikalar üretebilmek için yaşlıların bugün ve gelecekteki ihtiyaçlarını belirlemek ve kanıta dayalı verilerden yola çıkmak gerekir" dedi.
    Rektör Harun Çiftçi, yapılacak araştırmanın, kurumlara yapacakları hizmetlerde yok gösterici olacağına dikkat çekerek, "Bunun dışında devletimize yerel yaşlılık politikaları önerileri getirilecek. Yerel yönetimlere yönelik politika önerileri sunacak, özel sektöre yönelik yapacağı yatırımlarda fizibilite alt yapısı oluşturacak. Kentte yaşlılığa yönelik toplumsal farkındalık artırılacak ve yeni Ar-Ge projelerine kaynak sağlanacaktır" ifadelerini kullandı. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow