hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Denetimli serbestlik hükümlüleri, üniversitede kamu yararına çalışacak

    Denetimli serbestlik hükümlüleri, üniversitede kamu yararına çalışacak
    expand

    Denetimli serbestlik hükümlüleri, üniversitede kamu yararına çalışacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ramazan SARICI/ÇANKIRI, (DHA) - ÇANKIRI Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Çankırı Karatekin Üniversitesi arasında, denetimli serbestlik hükümlülerinin çalıştırılması kapsamında iş birliği protokolü imzalandı.
    Çankırı’da ikamet eden denetimli serbestlik hükümlülerinin kamuya yararlı bir işte ücretsiz çalıştırılmaları amacıyla Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Çankırı Karatekin Üniversitesi arasında iş birliği protokolü, Cumhuriyet Başsavcılığı adına Başsavcı Oğuz Şükrü Ener, Çankırı Karatekin Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Harun Çiftçi tarafından imzalandı.
    İmza töreninde konuşan Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, protokolün hem üniversite ile Cumhuriyet Başsavcılığı arasında yapılan ilk iş birliği protokolü olması hem de hükümlülerin toplum yararına topluma faydalı bireyler olarak geri kazandırılması açısından çok önemli olduğunu söyledi.
    Rektör Çiftçi, cezalarını denetimli serbestlik kapsamında toplum içinde çeken hükümlülerin, imzalanan protokol kapsamında Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin uygun birimlerinde ilgili protokol kapsamında çalışacaklarını ve bu hükümlülerin bakım-onarım ve çevre düzenlemesi alanlarında görev yaparak toplum yararına hizmet vereceklerinin altını çizerek, “Ayrıca denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan hükümlülere eğitim ve iyileştirme amaçlı seminer ve grup çalışmaları düzenleyeceğiz.” dedi.
    Başsavcı Oğuz Şükrü Ener de Adalet Bakanlığı tarafından da onaylanan protokolün, denetimli serbestlik hükümlülerinin niteliklerinin artırılmasını; mahkemelerce, Cumhuriyet Başsavcılığınca ve Çankırı Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce haklarında kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalıştırılmasına karar verilen kişilerin ilgili yükümlülüğün kararları uyarınca iyileştirilmesi ve topluma kazandırılması amacıyla yürütülecek eğitsel, kültürel ve sosyal faaliyetlerin yerine getirilmesini kapsadığını söyledi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow