hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şehit ve gazi yakınları 'ebru' yaptı

    Şehit ve gazi yakınları ebru yaptı
    expand

    Şehit ve gazi yakınları 'ebru' yaptı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ramazan SARICI/ÇANKIRI, (DHA)- ÇANKIRI Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü tarafından şehit ve gazi ailelerine yönelik ebru çalışması yapıldı.
    Fakülte binasında yapılan etkinlikle ilgili açıklamada bulunan ÇAKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Müzeyyen Aksöz Şen, Sarıkamış şehitlerini anma yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde, ebru yaptıklarını söyledi. Şen, "Bugün Sarıkamış şehitlerini anmak, vatanı uğruna şehit düşen vatan evlatlarımızı asla unutmadığımızı ve unutmayacağımızı göstermek adına Çankırılı şehit yakınları ile Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde ebru çalışması yaptık. 20 şehit yakınının katıldığı güzel bir etkinliğimiz oldu. Şehit yakınlarına ebru yapmanın tekniğini öğretmeye çalıştık" dedi.
    Etkinliğe katılan gazi eşi Ayşe Teke de, "Ebru çalışmasına katılmaktan dolayı çok mutluyuz. Bizi çok dinlendirdi. Burada çeşitli ürünler ürettik. Bu tarzda etkinliklerin devamını da bekliyoruz" dedi. Şehit yakını Nazmiye Yusuf ise, "Etkinliği yaparken moralimiz düzeldi, stresimizi attık. Daha önce böyle bir etkinlik yapmamıştım. İlk defa ebru yaptım, çok mutlu oldum. Emeği geçen hocamıza ve derneğimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.
    Etkinlikte, katılımcıların tamamıyla birlikte Türk bayrağı motifli ebru çalışması yapıldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow