hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Acıpayam'da asırlık köprü sorunu sona erdi

    Acıpayamda asırlık köprü sorunu sona erdi
    expand

    Acıpayam'da asırlık köprü sorunu sona erdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DENİZLİ'nin Acıpayam ilçesindeki Dalaman Çayı üzerinde bulunan yıkılmaya yüz tutan yaklaşık 100 yıllık ahşap köprü, Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilendi.
    Denizli Büyükşehir Belediyesi, Acıpayam'ın Suçatı Mahallesi'nde bulunan ahşap köprünün yenilenmesi için çalışma başlattı. Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 3 ay süren çalışmaların ardından aynı noktaya 46 metre uzunluğunda, 5 metre genişliğinde ve 7.5 metre yüksekliğinde betonarme olan modern bir köprü inşa etti. Suçatı Mahallesi Muhtarı Erol Yatgın, 100 yıllık köprü sıkıntılarının Büyükşehir Belediyesinin yatırımıyla giderildiğini söyledi. Yatgın geçmişte, eski köprünün araç ağırlıklarına dayanamayarak çöktüğünü ve zaman zaman da kazaların yaşandığını dile getirdi. Çayın mahalleyi ikiye ayırdığını, bu nedenle köprünün kendileri için hayati derecede önemli olduğunu kaydeden Yatgın, "Bu eski köprülerde önceden çok kazalar olurdu. Köprülerimizi kendi imkanlarımızla yapardık. Sorunu Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan'a ilettik ve köyümüze yakışan bir köprümüz oldu" dedi.
    Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan ise, vatandaşların daha mutlu, huzurlu ve güvenli yaşamı için gayret etmeye devam ettiklerini söyledi. Suçatı Köprüsü'nün yenilenmesinin elzem bir ihtiyaç olduğunu belirterek, vatandaşlardan gelen talep üzerine hemen çalışmalara başladıklarını kaydeden Başkan Zolan, "Denizli'nin güzelliğine güzellik katmaya, vatandaşlarımızın taleplerini yerine getirmeye devam ediyoruz. Çok şükür bir eserimizi daha kentimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Vatandaşlarımız artık köprüden güven ve huzur içinde geçebilir. Allah'ım kazasız belasız kullanmayı nasip eylesin, hayırlı ve uğurlu olsun. Durmak yok çalışmaya, vatandaşlarımzıa hizmet etmeye devam" diye konuştu.

    Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow