hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun adı müzik sınıfına verildi

    Fırat Yılmaz Çakıroğlunun adı müzik sınıfına verildi
    expand

    Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun adı müzik sınıfına verildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)-DENİZLİ'nin Acıpayam ilçesinin kırsal Alcı Mahallesi'ndeki ilkokulun müzik sınıfına, 7 yıl önce Ege Üniversitesi Kampüsü'nde ülkücü bir grup ile karşıt görüşlü öğrenciler arasında meydana gelen kavgada şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun (24) ismi verildi.

    Alcı ilköğretim Okulu Müzik sınıfına Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun isminin verilmesi nedeniyle tören düzenlendi. Törene, Denizli Ülkü Ocakları Başkanı Murat Aydınlı, Türkiye Kamu Sen Denizli İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen (TES) Şube Başkanı Emre Erdoğan, Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Şube Başkanı Abdullah Beram ve çok sayıda ülkücü katıldı.  
    Fırat Yılmaz Çakıroğlu Müzik sınıfının açılış töreninde konuşan Ülkü Ocakları Başkanı Murat Aydınlı,  Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun her Türk gencinin olduğu gibi Türkiye'yi bölmek isteyenlere sessiz kalmadığını belirtip, "Ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu, vatanına ve bayrağına olan sevdasını ortaya koyduğu için üniversitedeki bölücüler tarafından şehit edildi. Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşimiz şehit olduğunda 24 yaşındaydı. Bugün burada şehadetinin 7'inci yılında şehidimizi dualarla yad ediyoruz. Kendisi okulunu bitirebilseydi öğretmen olacaktı. Onun yolundan giden ülküdaşlarımız onu örnek alarak öğretmen olacak ve nice nesilleri yetiştirmek için mücadelesine devam edecek. Şehidimizin adı nesiller boyunca yaşasın diyerek Alcı İlkokulu'nda Fırat Yılmaz Çakıroğlu Müzik Sınıfı'nın açılışını gerçekleştiriyoruz" dedi. Konuşmaların ardından Fırat Yılmaz Çakıroğlu Müzik sınıfının açılışı dualarla yapıldı.
    Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Tarih bölümü öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu, 20 Şubat 2015'te, kampüste ülkücü bir grup ile karşıt görüşlü öğrenciler arasında meydana gelen kavgada bıçaklanarak öldürülmüştü.
    (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow