hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Buldan'da kurtuluş coşkusu

    Buldanda kurtuluş coşkusu
    expand

    Buldan'da kurtuluş coşkusu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DENİZLİ'nin Buldan ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşun 97'nci yılı kutlandı.

    Buldan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97'nci yılı için Alanyazı Meydanı'nda tören yapıldı. Denizli Valisi Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, Buldan Kaymakamı Murat Sarı, Buldan Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Şevik ve vatandaşlar törene katıldı. Başkan Şevik, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

    Konuşma yapan Vali Karahan, "97 yıl öncesinde olduğu gibi yine aynı heyecan ve coşkuyu yaşıyoruz. Ülkemizi daha ileri, daha müreffeh ve daha gelişmiş çağdaş muasır ilkeler seviyesine çıkarmak için gayret edeceğiz" dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan ise, "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize, kurtuluşta mücadele etmiş olan Buldanlı büyüklerimizi, o günü yaşamış Buldanlıları rahmetle anıyorum. Mekanları cennet olsun" dedi.

    Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik ise tarihin hiçbir döneminde boyunduruk altında bulunmayacağını kanıtlamış bir millete mensup olmanın haklı gururu içerisinde olduklarını kaydetti. Açılış konuşmalarının ardından törene katılan protokol üyeleri, vatandaşlarla birlikte kortej yürüyüşüne katıldı. Buldan sokakları, 97 yıl öncesi olduğu gibi aynı coşku ve heyecanı yaşadı.

    Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow