hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Denizli Büyükşehir'den yangın mağdurlarına destek

    Denizli Büyükşehirden yangın mağdurlarına destek
    expand

    Denizli Büyükşehir'den yangın mağdurlarına destek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi, geçen 2 Ağustos'ta Buldan ilçesinin Türlübey mahallesinde meydana gelen orman yangınında samanları ve arı kovanları küle dönen iki çiftçiye nakdi yardımda bulunarak, sahip çıktı.

    Denizli Büyükşehir Belediyesi, Buldan ilçesi Türlübey mahallesinde çıkan orman yangınında samanları ve arı kovanları küle dönen iki çiftçiye yardım elini uzattı. Orman yangınında zarar gören vatandaşlara yardımcı olmak için sahada inceleme yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi ekipleri çiftçi Veysel Karataş'ın 300 balya samanı, , çiftçi Türker Kesentürk'ün ise 18 arı kovanının yandığını tespit etti. Denizli Büyükşehir Belediyesinin zararlarının nakdi olarak tamamını karşıladığı Karataş ile Kesentürk kendilerini zor günlerinde yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan'a teşekkür etti.

    ÇİFTÇİ KESENTÜRK, “SANKİ CİĞERİM YANDI”

    Olay günü yaşananları anlatan Çiftçi Türker Kesentürk, arı kovanlarının yanmasından dolayı büyük bir üzüntü duyduğunu kaydederek, "Yangını söndürmek için çabaladık ama yangın rüzgardan dolayı çok hızlı ilerledi. Alevlerin arasında kalan arı kovanlarım yandı. Çok büyük üzüntü duydum. Kovanlarım yanarken sanki ciğerim yandı. Denizli Büyükşehir Belediyemiz bu mesleği devam ettirmem için nakdi yardımda bulundu. Mesleğimi Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin vermiş olduğu yardımla devam ettireceğim Çok teşekkür ederim” diye konuştu.

    BAŞKAN ZOLAN, "HER ZAMAN VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ"

    Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak her koşulda ve her zaman vatandaşların yanlarında oldukları dile getiren Başkan Zolan ise, "Hepimizi derinden üzen orman yangınında çiftçilerimizin zararları oldu. Yaptığımız inceleme ve araştırmalarda samanları ve arı kovanları yanan iki çiftçimizin de zararlarını tazmin ettik. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak her koşulda vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

    Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow