hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yaralı şahini zabıta ekiplerinin dikkati kurtardı

    Yaralı şahini zabıta ekiplerinin dikkati kurtardı
    expand

    Yaralı şahini zabıta ekiplerinin dikkati kurtardı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA) - DENİZLİ'nin Çal ilçesinde fırtınanın etkisiyle bir ağaç veya elektrik direğine çarptığı sanılan kızıl şahin, zabıta ekipleri tarafından yarı baygın halde bulundu. Kafa travması geçirdiği belirlenen şahin, tedavisinin ardından doğal ortamına bırakıldı.
    Çal Belediyesi'nde görevli zabıta memurları, dün, Denizler Mahallesi'nden ilçe merkezi yönüne giderken, yol kenarında hareketsiz yatan bir kızıl şahin olduğunu fark etti. Zabıta ekipleri, yarı baygın haldeki şahini, Veteriner Hekim Ediz Zeybek'e götürdü. Yapılan kontrolde başından yaralı şahinin kafa travması geçirdiği belirlendi. Zeybek, fırtınanın etkisiyle şahinin sert bir cisme çarpmış olabileceğini değerlendirdi. Yapılan tetkik ve muayenenin ardından şahin kendine geldi. Bir gün gözetim altında bekletilen şahin, sağlık durumunun iyi olması üzerine zabıta ekipleri tarafından doğal yaşam alanına bırakıldı.
    Çal Belediye Başkanı MHP'li Fethi Akcan, zabıta ekiplerini kutlayıp, "Kamu düzeninin sağlanmasına katkıda bulunup, halk sağlığını korumak için çalışan zabıtalarımız, çevreye ve yaban hayatına da saygılı. Yaralı şahini kurtardılar" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow