hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İlk kez uçağa binen Çamelili öğrenciler Halfeti'nin güzelliklerini yerinde gördü

    İlk kez uçağa binen Çamelili öğrenciler Halfetinin güzelliklerini yerinde gördü
    expand

    İlk kez uçağa binen Çamelili öğrenciler Halfeti'nin güzelliklerini yerinde gördü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sezgin ÖZDEMİR / ÇAMELİ, (Denizli), (DHA) - DENİZLİ'nin Çameli ilçesinde 'Siyah Güller Şehri Halfeti'yi Geziyorum' projesi kapsamında öğrenciler, hayatlarında ilk kez uçağa binerek Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi başta olmak üzere bölgenin güzelliklerini yerinde görme fırsatını yakaladı.

    Çameli Kaymakamı Kübra Eroğlu önderliğinde hazırlanan 'Siyah Güller Şehri Halfeti'yi Geziyorum' projesi, Denizli Valisi Ali Fuat Atik ve Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan'ın destekleriyle hayata geçirildi. Projeye dahil olan öğrenciler, düzenlenen doğa ve turizm gezisi çerçevesinde hayatlarında ilk kez uçağa binerek Kaymakam Kübra Eroğlu ve Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ile başta Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi olmak üzere bölgenin tarihi ve kültürel değerlerini ile doğal güzelliklerini yerinde gördü. Gezi boyunca görevli rehberler tarafından bilgilendirilen gençler, bölgenin tarihi mirası hakkında bilgiler edindi, 12 bin yıllık Göbeklitepe'yi görmenin sevincini yaşadı.
    Halfeti'de doğa yürüyüşü yaparak doğal güzellikleri keşfeden öğrenciler, Bakırcılar Çarşısı, Balıklıgöl, Halepli Bahçe Mozaik Müzesi, Şanlıurfa Müzesi gezisini yanı sıra tekne turu ile de sular altında kalan Eski Savaşan Mahallesi'nde bulunan Halfeti'nin simgesi Batık Minareyi yeninde inceledi. Karagül Serasında incelemeler yapan Çamelili öğrenciler, Aile Destek Merkezi'nde yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Halfeti Kaymakamı Zikrullah Erdoğan ve Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak tarafından ağırlanan Denizli heyeti, yöresel lezzetlerin tadına baktı.
    Projeye hakkında bilgi veren Çameli Kaymakamı Kübra Eroğlu, “Bu projenin bir parçası olduğumuz için çok mutluyuz" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow