hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Denizli'de 40 bin zeytin fidanı atıl tarım arazisiyle buluşacak

    Denizlide 40 bin zeytin fidanı atıl tarım arazisiyle buluşacak
    expand

    Denizli'de 40 bin zeytin fidanı atıl tarım arazisiyle buluşacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)-DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi, atıl tarım alanlarında zeytin yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması ve üreticilere sertifikalı fidan kullanma alışkanlığının kazandırılması amacıyla 7 ilçede 530 çiftçiyi kapsayan 40 bin zeytin fidanı hibe projesine başladı.

    Denizli'de 7 ilçede 530 çiftçiyi kapsayan 40 bin zeytin fidanı hibe projesi başladı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen proje kapsamında ilk zeytin fidanı dağıtım töreni Kale ilçesinde yapıldı. Kale Kapalı Pazar Yeri'nde düzenlenen programa, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kale Kaymakamı Mücahit Enes Yıldız, Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, Tarım ve Orman İl Müdürü Şakir Çınar, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Denizli'de 81 bin dekar alanda 2 milyonun üzerinde zeytin ağacında üretim yapıldığını ifade eden Tarım ve Orman İl Müdürü Çınar, proje ile atıl tarım arazilerinin değerlendirilmesinin çok önemli olduğunu ifade etti.
     
    'BOŞ, ATIL ARAZİMİZ KALMASIN'
    Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, çiftçi ve üreticilerin her zaman yanında olduklarını belirterek, "Bizlere düşen, bu gayretinizi desteklemek, işinizi kolaylaştırmak ve teşvik etmektir. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak tarım ve hayvancılıkta çok farklı projeler gerçekleştirdik. Bu desteğimizle de 40 bin zeytin fidanı toprakla buluşacak. Zeytin ve zeytinyağının ne kadar sağlıklı olduğunu, ne kadar kıymetli olduğunu sizler benden daha iyi biliyorsunuz. Biz istiyoruz ki ekilmedik, dikilmedik yer kalmasın. Üretim anlamında tüm arazilerimizi kullanalım. Boş, atıl arazimiz kalmasın" dedi.

    6 BİN ZEYTİN FİDANININ İLK DAĞITIMI YAPILDI
    Zolan, daha sonra Kale ilçesinde 160 çiftçiye hibe edilecek 16 bin zeytin fidanının ilk dağıtımını yaptı. Denizli Büyükşehir Belediyesi zeytin fidanı hibe projesini Babadağ, Beyağaç, Buldan, Kale, Merkezefendi, Pamukkale ve Sarayköy ilçelerinde hayata geçiriyor. Büyükşehir Belediyesi, atıl tarım alanlarında zeytin bahçesi tesis edilerek zeytin yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması, üreticilere sertifikalı fidan kullanma alışkanlığının kazandırılması ve ailelere katma değer sağlanması amacıyla toplam 1.428 dekar alan için 530 çiftçiyi kapsayan proje ile 40 bin adet sertifikalı zeytin fidanını yüzde 75 hibeli olarak destekliyor.(DHA)
    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow