hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Denizli'de depremzede çocuklara fayton gezisi

    Denizlide depremzede çocuklara fayton gezisi
    expand

    Denizli'de depremzede çocuklara fayton gezisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ, (DHA)- DEPREMLERİN ardından Denizli'deki Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarına yerleştirilen depremzedelerin çocukları, hayırsever Hüseyin Acar'ın hurda malzemelerle yaptığı motorlu faytonla gezdi. Etkinlikte, çocuklara pamuk şeker ve oyuncak da dağıtıldı.
    Kahramanmaraş merkezli depremlerde evleri yıkılan ve zarar gören depremzedeler, AFAD koordinesinde geldikleri Denizli'de, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtları başta olmak üzere oteller ve apart dairelere yerleştirildi. Denizli'ye, depremden etkilenen yaklaşık 16 bin kişi geldi. Yaklaşık 3 bin depremzede, Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarına yerleştirildi. Yurtta kalan çocuklar için bugün hayırsever Hüseyin Acar, bir etkinlik düzenledi. Yurt bahçesindeki etkinlikte, müziklerle yüzleri boyanan çocuklara oyuncak hediye edildi, pamuk şeker dağıtıldı.
    Kendi imkanlarıyla hurda malzemelerle yaptığı faytonla çocukları yurdun bahçesinde gezdiren Hüseyin Acar, depremzedeleri mutlu etmeyi amaçladığını belirterek, "Ben ve bazı esnaf arkadaşlarım depremzede çocuklara moral ve motivasyon sağlamak istedik. Beraber çocuklara ikramlarda bulunduk. Kendi yaptığım faytona çocukları bindirerek yurt bahçesinde gezdirdim. Depremzede çocuklara farklı bir gün yaşatmak istedik" dedi.
    Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman ise Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında yaklaşık 3 bin depremzedenin bulunduğunu ifade ederek, "Depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçları gideriliyor. Depremzede çocuklarımız her şeyin önünde geliyor. Yapılan etkinlikte çocukların yüzleri boyandı, oyunlar oynadılar. Girişimci vatandaşımız da kendi yaptığı faytonla çocuklarımızı gezdirerek onların mutluluğu adına güzel etkinlik yaptı" diye konuştu. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow