hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Denizli'ye ikinci bal ormanı protokolü imzalandı

    Denizliye ikinci bal ormanı protokolü imzalandı
    expand

    Denizli'ye ikinci bal ormanı protokolü imzalandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA) - DENİZLİ'nin Tavas ilçesinde Yahşiler Bal Ormanı kurma çalışmalarını tamamlamasının ardından Çal ilçesinin Akkent Mahallesi'nde ikinci bal ormanı projesi için Orman Bölge Müdürlüğü'yle protokol imzaladı.

    Tavas ilçesinde 861 bin 700 metrekare alanda Yahşiler Bal Ormanı Tesis, Bakım ve İşletilmesi kurulma çalışmalarını tamamlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, kente ikinci bal ormanını kazandıracak protokole imza attı. Çal ilçesinin Akkent Mahallesi'nde 692 bin 700 metrekarelik alanda kurulması planlanan ikinci bal ormanı için Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde protokol imza töreni yapıldı. Törene, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Orman Bölge Müdürü Erhan Çetinkaya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serhat Akbulut, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Naciye Kapukıran, Denizli Arıcılar Birliği Başkanı Nihat Çomak ve Yardımcısı Mehmet Sarıoğlu katıldı. Denizli Orman Bölge Müdürü Çetinkaya, kente kazandırılacak ikinci bal ormanı yatırımı ve geçen yıl yaşanan orman yangınlarında yanlarında olan ve yangınların söndürülmesinde büyük katkı sunan Başkan Zolan ve tüm ekibine teşekkür etti.

    Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, bal ormanlarında her şeyin düşünüldüğünü gerek sosyal donatıların gerekse üretim alanlarının arıcıların ihtiyaçlarına göre yapıldığını belirtip, "İlk bal ormanımızı Tavas ilçemizde gerçekleştirdik. Şimdi Çal Akkent'te yaklaşık 700 dönüm alanda bal ormanı çalışmamızı gerçekleştireceğiz. Bal sağlık şifa demektir. Arının farklı bir boyutu da tozlaşmaya çok büyük katkı sağlamasıdır. Dünyada gıdaya ulaşımın zorlandığı günümüzde arıcılığa verilen bu destek ve yatırım bitkisel üretimi arttırmayı da tetikleyecektir" diye konuştu.

    Konuşmasında geçen yıl yaşanan orman yangınlarını hatırlatan Başkan Zolan, şöyle konuştu:

    "Yangınlarda Orman Bölge Müdürlüğümüz ile yoğun bir mücadele verdik. Herkes imkanlarını seferber etti. Vatandaşlarımızın da katkısı çok önemliydi. Yaz sezonu yine başlıyor, ben tüm vatandaşlarımızın bu konuda dikkatli olmasını tavsiye ediyorum. Yangına sebebiyet verecek bir faaliyetin içinde bulunmamak gerekiyor" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow