hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Depremzedeler için müzayede

    Depremzedeler için müzayede
    expand

    Depremzedeler için müzayede

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)-DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 7'ncisini düzenlediği Uluslararası Cam Bienali'ne katılan cam sanatçılarının müzayede ile satılan eserlerinden elde edilen 221 bin lira depremzedeler için bağışlandı.

    Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, 4 gün süren ve bu yıl teması 'Elim Sende' olarak belirlenen 7'nci Uluslararası Cam Bienali anlamlı bir etkinlikle sona erdi. Bienalin final gecesinde, geliri depremzedelere bağışlanmak üzere cam sanatçılarının 80 parçadan oluşan eserleri için müzayede düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen müzayedeye Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bienalin teması olan Elim Sende kapsamında,  depremzedelere destek amacıyla yurt içi ve yurt dışından 52 cam sanatçısının tamamı depremzedelere bağışlanmak üzere müzayedeye 80 eser bağışladı. Mehmet Akif Yılmaztürk'ün yönettiği müzayedede eserler ve sanatçıları tek tek tanıtılarak konuklara gösterildi. Kıran kırana geçen 52 cam sanatçısının 80 eserinin yer aldığı müzayede yoğun ilgi gördü. Tüm eserlerin kısa sürede alıcı bulduğu açık artırmada depremzedelere bağışlanmak üzere 221 bin TL toplandı.
    Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 4 gün süren Türkiye'nin ilk ve tek cam bienalinin çok anlamlı bir etkinlikle tamamladıklarını belirterek, "Denizli Büyükşehir Belediyesi depremzedeler için afetin yaşandığı ilk günden itibaren seferber oldu. Bu süreçte tüm hemşehrilerimiz de elinden gelen desteği verdi. Bu sürece eserleriyle katkı koyan cam sanatçılarımıza da teşekkür ediyorum" dedi.(DHA)
    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow