hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pamukkale Belediyesi personeline ilkyardım eğitimi

    Pamukkale Belediyesi personeline ilkyardım eğitimi
    expand

    Pamukkale Belediyesi personeline ilkyardım eğitimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DENİZLİ'nin Pamukkale Belediyesi, çalışanlarına yönelik olarak ilk yardım eğitimi düzenledi. Türk Kızılayı Denizli Şubesi işbirliğiyle yapılan eğitimi tamamlayan personele sertifikaları törenle verildi.

    Pamukkale Belediyesi personellerine, Türk Kızılayı Denizli Şubesi tarafından Sertifikalı Temel İlk Yardım Eğitimi verildi. Eğitim kapsamında, belediye çalışanlarına ilkyardım temel uygulamaları, temel yaşam desteği, havayolu tıkanıklığı, kanamalar ve çeşitleri, vücuda yabancı cisim batması, yanık sıcak çarpması, donma, bilinç bozuklukları, zehirlenmeler, hayvan ısırmaları, sokmaları, boğulmalar ve hasta, yaralı taşıma teknikleri gibi konular uygulamalı anlatıldı. 2 gün boyunca 16 saat süren eğitimler sonunda, İl Sağlık Müdürlüğü'nce eğitim sonu değerlendirme sınavında başarılı olan 24 personel, sertifika almaya hak kazandı. Eğitimin tamamlanmasının ardından belediyeye ait Pamuk Kafe'de düzenlenen sertifika törenine; Pamukkale Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Gürlesin, Kızılay Derneği Denizli Şube Başkanı Erdal Otçu ve eğitime katılan personeller katıldı.

    "BU EĞİTİM, İNSANA VERİLEN DEĞERİN GÖSTERGESİDİR"

    Konuşma yapan ve ilkyardımın hayati önem taşıdığını vurgulayan Başkan Gürlesin, "Başta kendimiz için ummadığımız anda karşımızda çıkan kazalarda ilk müdahale her zaman hayati önem taşır. Bu eğitim, insana verilen değerin bir göstergesidir. İhtiyaç olmasa bile biz bazı şeylere hazırlıklı olmalıyız. Bu anlamda belediye personelimizin buna hazırlıklı olması için Kızılay'ın tecrübelerinden faydalanmak istedik" diye konuştu.

    Türk Kızılayı Denizli Şube Başkanı Erdal Otçu ise, Kızılay'ın faaliyet alanının oldukça geniş olduğunu belirterek, yaptığı hizmetlerden birinin de uluslararası geçerliliği olan ilkyardım eğitimi vermek olduğunu dile getirdi.

    Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow