hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yolu engelleyen dev kaya dinamitle havaya uçuruldu

    Yolu engelleyen dev kaya dinamitle havaya uçuruldu
    expand

    Yolu engelleyen dev kaya dinamitle havaya uçuruldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DENİZLİ'nin Serinhisar ilçesinde, dar ve keskin virajlarıyla tehlike yaratan Kocapınar-Yatağan yolunda düzenleme çalışması başlatan Büyükşehir Belediyesi, güzergahtaki dev Çal Kayasını dinamit yerleştirip, 3 ayrı patlamayla havaya uçurdu.
    Denizli Büyükşehir Belediyesi, Honaz ilçesi ile Serinhisar ilçesini birbirine bağlayan Kocapınar-Yatağan yolunda düzenleme çalışması başlattı. Dar ve keskin virajlarıyla tehlike yaratan özellikle kış mevsiminde büyük zorlukların yaşandığı yolun düzenleme çalışmasına başlayan Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, ilk olarak Çal Kayası olarak bilinen, 30 metre derinliğinde, 20 metre genişliğinde, 100 metrelik bölgeyi kapsayan 60 bin metreküp büyüklüğündeki dev kayayı dinamitle havaya uçurdu. Kocapınar-Yatağan yolunda keskin bir viraja neden olduğu için büyük risk barındıran dev kaya güvenlik önlemleri alındıktan sonra 3 aşamada patlatılarak ortadan kaldırıldı. Kayanın patlatılması ile bölgedeki yol da genişletilerek keskin viraj ortadan kaldırılıyor.
    Serinhisar ilçesine bağlı Yatağan Mahallesi Muhtarı Kamil Köprü, dar ve keskin virajlarla dolu tehlikeli güzergahın uzun yıllardır kanayan bir yara olduğunu belirterek, “60 yıldır bu yol böyleydi. Konuyu Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan'a söyledik ve sonuç itibari ile yolda çalışma başladı. İnşallah buraya çok güzel bir yol yapılacak. Şu yolun yapımına başladı ya dünyalar bizim oldu. Bu çok büyük bir çalışma. İnşallah bu yol çok daha güzel olacak" dedi.
    Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, hemşerilerinin daha rahat, konforlu ve güvenli seyahat etmesi için ulaşım yatırımlarına büyük önem verdiklerini belirterek, "Denizli'mizin 19 ilçesinde 616 mahallemizde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermeye, dertlerini çözmeye devam ediyoruz. Dar ve keskin virajlarıyla riskler barındıran yolumuzda düzenleme çalışmamıza başladık. İnşallah kısa zamanda bitirip hizmete alacağız" diye konuştu.

    Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow